Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Οριακή ικανοποίηση στον ΛΑ.Ο.Σ.

  • Με αντικείμενο την αποτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων συνεδριάζει αύριο το μεσημέρι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑΟΣ υπό την προεδρία του Γιώργου Καρατζαφέρη στα γραφεία του κόμματος. Με το ίδιο αντικείμενο θα συνεδριάσει την Τετάρτη το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος.

Ο ΛΑΟΣ θεωρεί ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό, εάν λάβει κανείς υπόψη τις - όπως υποστηρίζει ο ΛΑΟΣ μέσω κύκλων του - συνθήκες πόλωσης που επικράτησαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κόμματος, ο ΛΑΟΣ κράτησε τις δυνάμεις του, και σε ορισμένα μέρη όπως η Στερεά Ελλάδα τις αύξησε.

Οριακή ικανοποίηση στο ΛΑΟΣ

Στην Αττική ο ΛΑΟΣ έχασε περίπου μια μονάδα από τα ποσοστά που συγκέντρωσε στις εθνικές εκλογές του 2009.

Σε ότι αφορά την στάση του κόμματος την επόμενη Κυριακή, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, είπε σε δημοσιογράφους το περασμένο Σάββατο, ότι θα μελετήσει αναλυτικά, τόσο τα αποτελέσματα όσο και τις συμπεριφορές και τα πρόσωπα και στη συνέχεια θα αποφασίσει.

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Μάκης Βορίδης, σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash εκτίμησε πως εν πολλοίς συγκρατήθηκαν τα ποσοστά σε μία δύσκολη συνθήκη, υπό την έννοια ότι ο ΛΑΟΣ είχε κάνει επιλογές ευθύνης.

"Εννοώ την υπερψήφιση του μνημονίου γιατί η συζήτηση σε μεγάλο βαθμό, για λόγους που δεν συνδέονται με τις δικές μας επιλογές αλλά που αντικειμενικά υπήρξαν και επικράτησαν μέσα στην προεκλογική περίοδο, ήταν σε μεγάλο βαθμό αυτή" είπε.

"Αυτά που πιστεύουμε ότι είναι σωστά τα υποστηρίζουμε, αυτά τα οποία πιστεύουμε ότι είναι λάθος τα καταψηφίζουμε και στεκόμαστε απέναντί τους. Απλώς δεν έχουμε μια τοποθέτηση του τύπου «συνολικό ναι» ή «συνολικό όχι» και αυτό μας δημιουργεί την δυσκολία κάθε φορά να εξηγούμε το «γιατί ναι» και το «γιατί όχι»" εξήγησε, αναφερόμενος στη στάση του κόμματος απέναντι στο μνημόνιο.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών σε σχέση με τη Νέα Δημοκρατία, είπε ότι η ΝΔ μείωσε το ποσοστό της και υπό αυτή την έννοια φτιάχνει ένα ιστορικό χαμηλό αλλά έχει το πλεονέκτημα ότι μειώνει τη διαφορά της με το ΠΑΣΟΚ επειδή ουσιαστικά πέφτει και το ΠΑΣΟΚ.

Εκτίμησε επίσης ότι το Μνημόνιο μπορεί να δημιούργησε κόστος στο ΠΑΣΟΚ "αλλά σε τελευταία ανάλυση αυτό το κόστος δεν μετακινήθηκε προς τη ΝΔ αλλά προς τις "αυθεντικότερες εκφράσεις του αντιμνημονιακού λόγου, που είναι η Αριστερά".

Ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε στην κοινή κάθοδο ΝΔ και Λα.Ο.Σ. σε ορισμένες περιφέρειες και δήμους, και είπε ότι όπου υπήρξε συνεργασία οι υποψήφιοι πήγαν πολύ καλά

"Αυτό ξαναφέρνει στη συζήτηση το μεγάλο θέμα της περίφημης στρατηγικής της νίκης, δηλαδή το πώς μπορείς να κερδίσεις το ΠΑΣΟΚ εάν αύριο το πρωί υπάρχει ένας ΛΑΟΣ ο οποίος κρατάει τα ποσοστά του, επομένως είναι στο 5,5%, εάν υπάρχει μια κυρία Μπακογιάννη η οποία κάτι θα κόψει και αυτή και υπάρχει μια ΝΔ, η οποία ναι μεν μειώνει την διαφορά επειδή το ΠΑΣΟΚ χάνει κατά πολύ, αλλά η ίδια δεν κερδίζει επομένως ούτως ή άλλως τα ποσοστά είναι μικρά και ούτως ή άλλως πρέπει να υπάρχει μια αναδιάταξη κατά τη γνώμη μου της ευρείας Δεξιάς προκειμένου να μπορέσει να δημιουργήσει μια αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου