Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Στην «τελική ευθεία» η Νομαρχία Χανίων για τις εκλογές

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για την οργάνωση των αυτοδιοικητικών εκλογών της Κυριακής . Από το αρμόδιο γραφείο της νομαρχίας Χανίων παραδόθηκαν στους εκπροσώπους των δήμων οι σάκοι με το εκλογικό υλικό το οποίο παρέλαβαν σήμερα οι δικαστικοί αντιπρόσωποι.

Όπως δήλωσε η υπεύθυνη του γραφείου εκλογών της Νομαρχίας Χανίων Αλέκα Μαρκάκη, «σήμερα έχουμε άφιξη δικαστικών αντιπροσώπων όπως και αύριο οπότε και ολοκληρώνεται η διαδικασία αυτή . Θα παρακαλούσα τους δικαστικούς αντιπροσώπους μόλις πάρουν το σάκο από τους δήμους να τον ανοίξουν, να ελέγξουν αν λείπει κανένα χαρτί, οτιδήποτε έγγραφο και είμαστε στη διάθεση τους να τους εξυπηρετήσουμε» .

Όσον αφορά στο σύστημα μετάδοσης των αποτελεσμάτων μέσω γραπτού μηνύματος από κινητά που δόθηκαν στους δικαστικούς αντιπροσώπους, για το νομό Χανίων θα εφαρμοστεί στο 20% των εκλογικών τμημάτων και θα αφορά μόνο στις Περιφερειακές Εκλογές .

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπάλληλο της Νομαρχίας Δημήτρη Νικολακάκη, «έχουν επιλεγεί 75 τμήματα στο νομό Χανίων και ήδη έχουμε δώσει τις τηλεφωνικές συσκευές στους δικαστικούς αντιπροσώπους οι οποίοι μόλις βγάλουν το αποτέλεσμα είναι υποχρεωμένοι να ανοίξουν το τηλέφωνο και να μεταδώσουν το αποτέλεσμα μέσω sms με μια απλή διαδικασία που δε διαρκεί πάνω από 3 λεπτά» .

Όπως εκτιμά ο κ Νικολακάκης μιάμιση ώρα μετά το κλείσιμο της κάλπης, η Νομαρχία Χανίων θα είναι σε θέση να μεταδώσει τα πρώτα αποτελέσματα για τις περιφερειακές εκλογές σε ένα μικρό ποσοστό εκλογικών τμημάτων .

Στο νομό Χανίων θα λειτουργήσουν 373 εκλογικά τμήματα, από τα οποία τα 176 βρίσκονται στο μητροπολιτικό δήμο Χανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου