Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Έκλεισαν οι κάλπες, στην αποχή στρέφεται η προσοχή

  • Μετά τις 10 δήλωση του πρωθυπουργού
Χωρίς σοβαρά προβλήματα ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία
Χωρίς σοβαρά προβλήματα ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία
Ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα στις 7 το απόγευμα η εκλογική διαδικασία για τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης. Οι πολίτες προσήλθαν στις κάλπες για την εκλογή δημάρχων και περιφερειαρχών, με βάσει τη νέα διοικητική διαίρεση της χώρας, όπως την ορίζει το σχέδιο «Καλλικράτης». Γύρω στις 21:30 οι πρώτες εκτιμήσεις του αποτελέσματος, μετά τις 22:00 οι δηλώσεις Παπανδρέου. Χωρίς exit polls.
Λίγα λεπτά μετά το κλείσιμο της κάλπης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής θα διανείμει ανακοίνωση με το πολιτικό πλαίσιο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Γύρω στις 21:30 αναμένεται να υπάρχει η πρώτη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, καθώς θα έχει καταμετρηθεί το 10% των ψήφων.

Σημειώνεται ότι σε αυτή την εκλογική διαδικασία δεν υπάρχουν exit polls.

Η εκλογική διαδικασία κύλησε ομαλά με εξαίρεση τις ελλείψεις που παρουσιάστηκαν σε εφορευτικές επιτροπές σε ολόκληρη τη χώρα. Σύμφωνα με τα Πρωτοδικεία της Αθήνας υπήρξαν αρκετά εκλογικά τμήματα που λειτούργησαν με τον δικαστικό αντιπρόσωπο, τον γραμματέα και μόνο ένα μέλος της εφορευτικής επιτροπής.

Από την εκλογική διαδικασία απείχαν οι κάτοικοι του Βελβεντού Κοζάνης, της Γαύδου και οι μηλοπαραγωγοί του Τοιχιού Καστοριάς.

Στον Βελβεντό οι ψηφοφόροι δεν προσήλθαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνένωση του δήμου στο πλαίσιο του «Καλλικράτη».

Οι κάτοικοι της Γαύδου απείχαν από την εκλογή περιφερειάρχη διαμαρτυρόμενοι για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με την Κρήτη και ζητούν να αλλάξουν οι όροι του διαγωνισμού. Προειδοποιούν, μάλιστα, ότι αν δεν αλλάξει η προκήρυξη, θα αποκλείσουν επ' αόριστο το λιμάνι της Γαύδου.

Οι μηλοπαραγωγοί του Τοιχιού Καστοριάς είχαν προαναγγείλει την αποχή τους από τις εκλογές σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη καταβολή των αποζημιώσεων για τις καταστροφές που υπέστη η παραγωγή τους πριν από δύο χρόνια.
  • Μετά τις 10 οι δηλώσεις Παπανδρέου
Μετά τις 10 το βράδυ αναμένεται να δοθεί από τον πρωθυπουργό η απάντηση στο ερώτημα αν οι σημερινές δημοτικές και περιφερειακές εκλογές έδωσαν το μήνυμα που επιδίωκε η κυβέρνηση ή αν το αποτέλεσμα της κάλπης οδηγεί στις πρόωρες εθνικές εκλογές.

Ο κ. Παπανδρέου θα αναμένει τις πρώτες ασφαλείς ενδείξεις των αποτελεσμάτων και στη συνέχεια θα συγκαλέσει σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες στο Μέγαρο Μαξίμου ή στο υπουργείο Εσωτερικών.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία εκτίμησης του αποτελέσματος, ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να μεταβεί στο Ζάππειο, όπου και θα κάνει μία δήλωση, με την οποία, όπως λένε κυβερνητικά στελέχη θα καταστήσει σαφές το πώς ερμηνεύει η κυβέρνηση το μήνυμα της σημερινής κάλπης. [Newsroom ΔΟΛ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου