Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Ανοίγματα Καμίνη σε όσους θέλουν αλλαγή στην Αθήνα

  • Τηλεφώνημα στην Ελένη Πορτάλιου, συνάντηση σήμερα με τον κ. Γ. Αμυρά, στο πλευρό του και οι ακτιβιστές της ομάδας atenistas

Oι υπεύθυνοι του επιτελείου του κ. Γ. Καμίνη τηλεφώνησαν χθες στους συνεργάτες της κυρίας Ελένης Πορτάλιου προκειμένου να κλείσουν ένα ραντεβού. Στο γραφείο του υποψήφιου δημάρχου Αθήνας επικρατούσε χαλαρό κλίμα και όσοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα εκεί, γελούσαν επειδή τα κόμματα που στηρίζουν την υποψηφιότητα Καμίνη από τη Δευτέρα εμφανίστηκαν με δεκάδες ιδέες, μόνο που τα ταμεία του συνδυασμού είναι άδεια. «Περνάτε καλά εσείς εκεί πέρα» σχολίασε ο συνεργάτης της κυρίας Πορτάλιου. Το ραντεβού ναυάγησε αλλά είναι αλήθεια ότι στο επιτελείο του κ. Καμίνη επικρατεί μεγάλη αισιοδοξία, την οποία δεν διαταράσσει ούτε η οικονομική στενότητα.

Ως την Κυριακή το κλίμα ήταν εντελώς διαφορετικό και υπήρχε κριτική για την επικοινωνιακή απειρία του κ. Καμίνη. Η κάλπη διέψευσε τους απαισιόδοξους και έτσι ξεκίνησε μια εβδομάδα έντονων ζυμώσεων. Από χθες ο επικεφαλής του συνδυασμού «Δικαίωμα στην πόλη» άρχισε να κάνει ανοίγματα σε διάφορους χώρους με τους οποίους μπορεί να υπάρχουν δυνατότητες συνεργασίας. Με ορισμένους από τους συνδυασμούς που προέρχονται από τον χώρο της Αριστεράς οι συνεργάτες του επισημαίνουν ότι υπάρχουν κοινές προγραμματικές θέσεις. Για τον λόγο αυτόν ο κ. Καμίνης τους πρότεινε χθες, ακόμη και αν δεν εκλέξουν διαμερισματικούς συμβούλους, να εκπροσωπούνται στα συμβούλια με εκπροσώπους που δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου, θα έχουν όμως δικαίωμα λόγου. Επίσης, δεσμεύτηκε ότι θα αλ λάξει τη λειτουργία της διοίκησης του δήμου, με συμβολική αφετηρία τον θεσμό του «παραστάτη του δημότη», ο οποίος κατ΄ αναλογία του Συνηγόρου του Πολίτη θα προκύπτει από διαπαραταξιακή συναίνεση.

Με τον χώρο του Συνασπισμού υπάρχουν ανοιχτές γραμμές με διάφορα πρόσωπα και σε διάφορα επίπεδα. Συνεργάτες του κ. Καμίνη επισημαίνουν ότι είναι σημαντικό ότι η κίνηση εντός του συγκεκριμένου χώρου δεν εμποδίζεται από την ηγεσία του κόμματος, ασχέτως των αποφάσεων που θα λάβει η κυρία Πορτάλιου για τον δεύτερο γύρο των εκλογών. Με τον κ. Γ.Αμυρά αναμένεται να συναντηθεί σήμερα ο κ. Καμίνης και όλα προοιωνίζονται ότι θα υπάρξει συμφωνία στήριξής του. Στο πλευρό του βρίσκονται και οι atenistas, μια «ανοιχτή κοινότητα πολιτών» που ενδιαφέρονται για τη βελτίωση της ζωής στην Αθήνα. Ακόμη και τα στελέχη του ΠαΣοΚ αιφνιδιάστηκαν με τον αριθμό των ατόμων που παρευρίσκονται στις εκδηλώσεις τους. Η ομάδα αυτή θα κάνει πορεία με ποδήλατα, σφυρίχτρες και κεριά στις υποβαθμισμένες και υποφωτισμένες περιοχές της Αθήνας.

Με τον κομματικό μηχανισμό του ΠαΣοΚ το επιτελείο του κ. Καμίνη περνά την εβδομάδα του... μέλιτος. Εκεί όπου πριν υπήρχαν προβλήματα τώρα έχουν αντικατασταθεί από μια ιδιαιτέρως αποδοτική συνεργασία. Παραδείγματος χάριν, την Πέμπτη οργανώνεται εκδήλωση για την επιχειρηματικότητα στην Αθήνα με αφορμή το λουκέτο που έβαλαν τέσσερα ιστορικά ξενοδοχεία στο κέντρο της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου