Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

«Δεσμεύομαι να είμαι για τη Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος που δεν είχε» τονίζει ο Γ.Μπουτάρης

«Ανοίγει ένα καινούργιο κεφάλαιο»
Αρχή ενός νέου κεφαλαίου για τη Θεσσαλονίκη χαρακτήρισε την οριακή νίκη του στην αναμέτρηση ο εκλεγμένος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης κατά τις πρώτες δηλώσεις του.

«Δεσμεύομαι να είμαι για τη Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος που δεν είχε όλα αυτά τα χρόνια. Δήμαρχος για όλους», τόνισε στις δηλώσεις του.

Πρόσθεσε δε, εν μέσω επευφημιών, ότι «ποτέ δεν ήμουν περισσότερο αισιόδοξος από σήμερα για το μέλλον της πόλης μας και τη βελτίωση της ζωής μας» και δήλωσε έτοιμος να συνεργαστεί με όλους τους συνυποψήφιους του.

Ο Γ. Μπουτάρης μίλησε για ιστορική νίκη για τη Θεσσαλονίκη.

«Η πόλη νίκησε. Σήμερα αποδείξαμε ότι η ανεξαρτησία και η δύναμη των πολιτών είναι ισχυρότερες από ποτέ», τόνισε ο Γ. Μπουτάρης και πρόσθεσε: «Απόψε η Θεσσαλονίκη γύρισε την πλάτη στην παρακμή. Ζήτησε ανάσα ζωής».

Η νίκη ανήκει σε όλη την πόλη, συνέχισε, «ανήκει σε όλους εσάς. Γιατί ο αγώνας δεν εκκολάφθηκε στους διαδρόμους της Βουλής, γεννήθηκε στους δρόμους της πόλης, στις γειτονιές, στα αντιπολιτευτικά έδρανα του Δήμου και στις ομάδες δράσης της Πρωτοβουλίας. Χτίστηκε από όλους βήμα-βήμα, ιδέα την ιδέα».

«Σε αυτή την αγωνιώδη και τελικά, νικηφόρα διαδρομή εδρεύει η ουσία του σημερινού εκλογικού αποτελέσματος. Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης αποδείξαμε ότι αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος της ευθύνης. Ακόμα και τώρα, την ώρα που γιορτάζουμε, ξέρουμε ότι ο δρόμος είναι δύσκολος. Όμως, ουδέποτε υπήρξα περισσότερο αισιόδοξος για το μέλλον της πόλης μας και τη βελτίωση της ζωής μας, όσο απόψε. Αυτή είναι η πρώτη νίκη σε μια σειρά από πολλές που θα ακολουθήσουν. Δεσμεύτηκα και δεσμεύομαι γι’ αυτό» είπε ο Γ. Μπουτάρης.

Ακόμη ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, συνεχάρη όλους τους συνυποψήφιους για όσα πέτυχαν και «προσδοκώ να συνεργαστώ μαζί τους άμεσα και γόνιμα. Έχουμε πολλή δουλειά».

»Ευχαριστώ όλους όσοι στήριξαν αυτό τον αγώνα. Ευχαριστώ την οικογένειά μου, τους συνεργάτες μου, τους εθελοντές μας, τις πολιτικές δυνάμεις που συμμάχησαν με την Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη, τους ανθρώπους που απέρριψαν εμπράκτως την απάθεια και τον μηδενισμό. Τους πολίτες που διεκδίκησαν τη μεγάλη ανατροπή. Χωρίς την αμέριστη υποστήριξή τους δε θα γιορτάζαμε απόψε εδώ, όλοι μαζί».

Ο Γ. Μπουτάρης απηύθυνε μήνυμα ενότητας. «Στους Θεσσαλονικείς που δεν έχω κερδίσει ακόμα την υποστήριξή τους θέλω να πω: μπορεί οι αφετηρίες μας να είναι διαφορετικές, αλλά οι δρόμοι μας θα συναντηθούν. Ξέρω ότι όλοι αγαπάμε τη Θεσσαλονίκη και θα αγωνιστούμε για το καλύτερο. Σε εκείνους που θέλουν να υπονομεύσουν την πόλη μας, υπόσχομαι να μην τα καταφέρουν».

»Σε όσους επιθυμούν την πρόοδο και την εξωστρέφεια δεσμεύομαι να σταθώ στο πλάι τους, να συνεργαστώ, να βρω λύσεις για τα εμπόδια που μπορεί να αντιμετωπίσουν. Δεσμεύομαι να είμαι παρών στο κοινό παρόν μας και μπροστάρης στο μέλλον μας. Δεσμεύομαι να δικαιώσω την εμπιστοσύνη σας και να ανταποκριθώ με όλες μου τις δυνάμεις στην ελπίδα που έχουμε για την πόλη μας».

«Δεσμεύομαι να είμαι για τη Θεσσαλονίκη ο Δήμαρχος που δεν είχε όλα αυτά τα χρόνια. Δήμαρχος για όλους. Σας ευχαριστώ και σας καλώ στην κοινή μας προσπάθεια. Μας περιμένει πολλή δουλειά» κατέληξε ο Γ. Μπουτάρης.

Η δήλωση έγινε έξω από το εκλογικό κέντρο του Γ. Μπουτάρη όπου είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου που πανηγύριζε για την εκλογή του, τον επευφημούσε και φώναζε το σύνθημα «η πόλη γουστάρει δήμαρχο Μπουτάρη».

Παρόντες ήταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υφυπουργός Μεταφορών Σπύρος Βούγιας, οι βουλευτές Εύα Καϊλή, Θωμάς Ρομπόπουλος, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος και ο υποψήφιος δήμαρχος των Οικολόγων Χρήστος Μάτης.

Ο Ε. Βενιζέλος δήλωσε ότι η αλλαγή στη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης δεν είναι μόνο πολιτική ή κοινωνική. Είναι βαθιά πολιτιστική, επικρατεί στην πόλη ένας άλλος πολιτικός πολιτισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου