Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Τι δήλωσαν οι υποψήφιοι μετά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος


Tην αισιοδοξία τους για το αποτέλεσμα των εκλογών εξέφρασαν με δηλώσεις τους οι πέντε υποψήφιοι δήμαρχοι Χανίων μετά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Στο 9ο δημοτικό σχολείο, ψήφισε το πρωί ο επικεφαλής του συνδυασμού «Χανιά 21ος αιώνας» Κυριάκος Βιρβιδάκης. «Βλέπουμε με αισιοδοξία την επόμενη μέρα», δήλωσε.

Στο 19ο δημοτικό σχολείο άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο νομάρχης Χανίων και επικεφαλής του συνδυασμού «Χανιά Ανοικτή Πολιτεία», Γρηγόρης Αρχοντάκης. «Αναμένουμε την ετυμηγορία των πολιτών. Θα υπάρξει δεύτερος γύρος, αισιοδοξούμε και πιστεύομε ότι θα συμμετέχουμε στο δεύτερο γύρο την ερχομένη Κυριακή», είπε.

Στο 6ο δημοτικό σχολείο ψήφισε ο βουλευτής και επικεφαλής του συνδυασμού «Χανιά ο δήμος μας αλλάζει», Μανώλης Σκουλάκης. «Είναι μια κορυφαία διαδικασία για την εκλογή των τοπικών αρχόντων. Η διαχείριση των τοπικών ζητημάτων είναι μια μεγάλη υπόθεση. Είμαι αισιόδοξος. Υπάρχει καλό κλίμα, καλή εικόνα, είμαι αισιόδοξος για το τελικό αποτέλεσμα», ανέφερε.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων επικεφαλής του συνδυασμού «Δήμος Ενεργών Πολιτών,» Τάσος Βάμβουκας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 15ο δημοτικό σχολείο Χανίων. «Καταφέραμε ως συνδυασμός να αναδείξουμε προβλήματα, ζητήματα και προτεραιότητες. Αισιοδοξούμε, αλλά όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, είμαστε ικανοποιημένοι γιατί καταφέραμε να ενώσουμε ανθρώπους από διαφορετικές αφετηρίες», δήλωσε.

Τέλος, ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Νίκος Παπαντωνάκης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 19ο δημοτικό σχολείο Χανίων.

«'Ήρθαμε σε επαφή με πολλούς ανθρώπους. Είδαμε οργή, αγανάκτηση, αλλά και ελπίδα. Και πιστεύουμε, ότι αυτή η ελπίδα, θα εκφραστεί στην κάλπη στο συνδυασμό μας, που εκφράζει τα συμφέροντα των πολιτών ώστε να μην περάσουν τα όσα ετοιμάζονται, από την επόμενη των εκλογών», είπε ο κ.Παπαντωνάκης.

Γρ. Ψαριανός: Όχι στο «λευκό» και το «άκυρο»


Έκκληση στους πολίτες να μην εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους με αποχή από τις εκλογές απηύθυνε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γρηγόρης Ψαριανός. Κατά της αρνητικής έκφρασης του λευκού ή άκυρου ψηφοδελτίου τάχθηκε ο Γρηγόρης Ψαριανός, ο οποίος μάλιστα σημείωσε ότι είναι προτιμότερο "να διαλέγουμε έτσω το μη χείρον".

Κ. Γκιουλέκας: «Απάντηση σε όσους προσπάθησαν να διχάσουν»

Η συμμετοχή των πολιτών της Θεσσαλονίκης στις εκλογές σηματοδοτεί πως οι «Θεσσαλονικείς παίρνουν το μέλλον στα χέρια τους», υπογράμμισε ο υποψήφιος δήμαρχος της συμπρωτεύουσας Κώστας Γκιουλέκας, αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

"Όσοι προσπάθησαν να διχάσουν και όσοι προσπάθησαν να στείλουν μηνύματα αμφίρροπα και αμφίβολα, θα πάρουν σήμερα την απάντησή τους", δήλωσε ο Κ. Γκιουλέκας και πρόσθεσε: "Ενωμένη η Θεσσαλονίκη απαντά σε όλα αυτά που ακούστηκαν τις προηγούμενες μέρες".

Αλ. Αλαβάνος: «Σήμερα γίνεται η αρχή»

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Αλέκος Αλαβάνος έπειτα από την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος εκτίμησε ότι «σήμερα γίνεται η αρχή» για γενικότερες πολιτικές ανατροπές.

"Η νεολαία και ο λαός μπορούν να φέρουν ξανά την αισιοδοξία στην Ελλάδα", σημείωσε ο Αλέκος Αλαβάνος.

Ν. Σοφιανός: Μήνυμα αντίστασης στα εκβιαστικά διλήμματα

Να μην υποκύψει ο ελληνικός λαός στα εκβιαστικά διλήμματα, που θα κάνουν χειρότερη τη ζωή του, όπως εκτίμησε, ζήτησε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Νίκος Σοφιανός, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

Ο Νίκος. Σοφιανός επισήμανε την αναγκαιότητα ενός ευνοϊκότερου πολιτικού σχεδιασμού γαι τη χώρα και κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν τους συνδυασμούς της "Λαϊκής Συσπείρωσης".

Γ. Μίχας: Αλλάζει ρότα ο Πειραιάς

Την υπογραφή ενός κοινωνικού συμβολαίου ζήτησε από τους Πειραιώτες ο υποψήφιος δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μίχας, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.«Ο λαός υπογράφει με την ψήφο του μια συμφωνία για το μεγάλο λιμάνι της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Μίχας.

Έθεσε ως μία από τις βασικές προτεραιότητες της συμφωνίας την επιχείρηση καθαριότητας και πρόσθεσε πως "το μεγάλο λιμάνι πρέπει να γίνει λιμάνι προορισμού, χώρος ελπίδας και απασχόλησης".

Τέλος σημείωσε ότι "ο Πειραιάς αποφασίζει σήμερα να αλλάξει ρότα" και υπογράμμισε πως "οι Πειραιώτες ξέρουν ποιος του στηρίζει".

Κ. Διάκος: Αντίσταση στη γκρι ατμόσφαιρα

Έκκληση στους πολίτες να ψηφίσουν χωρίς διλήμματα, ουσιαστικές προτάσεις που θα δώσουν λύσεις στα προβλήματα, απηύθυνε ο υποψήφιος για την περιφέρεια Αττικής, Κωνσταντίνος Διάκος.

Ταυτόχρονα ο Κ. Διάκος κάλεσε τους πολίτες να συμετάσχουν στις εκλογές και να αντισταθούν με την ψήφο τους στη "γκρι ατμόσφαιρα" που διαμορφώνεται. "Ο καναπές δεν βολεύει πια γιατί αφορά τη ζωή μας", τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, που υποστηρίζεται από τους "Οικολόγους - Πράσινους".

Μ. Μπόλαρης: Οι πολίτες ψηφίζουν Καλλικράτη

Την πεποίθηση ότι οι πολίτες ανταποκρίνονται με υπευθυνότητα και σοβαρότητα στις αυτοδιοικητικές εκλογές και θα στηρίξουν τη μεταρρύθμιση του Καλλικράτη, εξέφρασε ο υποψήφιος για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Μάρκος Μπόλαρης.

Ταυτόχρονα ο Μάρκος Μπόλαρης δήλωσε ότι έχει εμπιστοσύνη στους πολίτες για το τελικό αποτέλεσμα στην εκλογική μάχη της Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο, όπως εκτίμησε, θα είναι νικηφόρο για τον συνδυασμό του.

Αλ. Μητρόπουλος: Καθαρή αντιμνημονιακή ψήφος


Την καταδίκη της κυβέρνησης του Μνημονίου και την υποτέλειας - όπως είπε- ανέδειξε ως το διακύβευμα αυτών των εκλογών ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Αλέξης Μητρόπουλος. Ο Αλέξης Μητρόπουλος κάλεσε τους πολίτες να καταψηφίσουν τα δύο μεγάλα κόμματα και να "καταδικάσουν αυτούς που ψήφισαν είτε ναι, είτε παρών στο Μνημόνιο"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου