Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Φώτης Κουβέλης: «Ψήφος για την Αυτοδιοίκηση όχι για το μνημόνιο»

Στον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών επέμεινε χθες ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ. Κουβέλης, ο οποίος δεν έκρυψε την ενόχλησή του για την επιλογή του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου να προσδώσει χαρακτήρα κεντρικής πολιτικής μάχης στην εκλογική αναμέτρηση της 7ης Νοεμβρίου. Οπως σημείωσε χαρακτηριστικά, ο Πρωθυπουργός απάντησε στο μνημόνιο ή αντιμνημόνιο, με σταθερότητα ή εκλογές, δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερη σύγχυση και αδιέξοδα στον κόσμο. «Ο Πρωθυπουργός ακολούθησε τον ολισθηρό δρόμο του κ.Σαμαρά. Αυτοεγκλωβίστηκε στα ίδια αδιέξοδα και συνέπραξε με αυτές τις επιλογές στο κλίμα αστάθειας και αβεβαιότητας» τόνισε. Ο κ. Κουβέλης χαρακτήρισε την εκλογολογία ως τη χειρότερη εκδοχή για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας, ενώ ξεκαθάρισε ότι αν και όποτε γίνουν εθνικές εκλογές η Δημοκρατική Αριστερά θα είναι παρούσα και θα διεκδικήσει την ψήφο του ελληνικού λαού «με τη δική της αυτόνομη παρουσία στις εκλογές».

Παράλληλα διαπίστωσε ότι «καταγράφεται μια ετερόκλητη πολιτική συσπείρωση, ένα ετερόκλητο αντιμνημονιακό μέτωπο της Νέας Δημοκρατίας και ορισμένων κομμάτων της Αριστεράς και καλούν τους πολίτες να ψηφίσουν με μόνο κριτήριο την αντιμνημονιακή θέση». Μάλιστα ανέφερε ότι αν στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, στο όνομα της «αντιμνημονιακής» ψήφου, «αλληλοψηφίζονται “δεξιοί” και “αριστεροί” υποψήφιοι, αυτό θα είναι η πλήρης υποτίμηση και υπονόμευση της ουσίας της πολιτικής».
  • Αιχμές για το δίλημμα Παπανδρέου
Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς στις αναφορές του για το ΠαΣοΚ σχετικά με την αλλαγή εκλογικής τακτικής, ενώ άφησε σαφείς υπαινιγμούς ότι οι υποψηφιότητες των Γ. Καμίνη στην Αθήνα και Ι. Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη έχουν αφεθεί χωρίς ουσιαστική στήριξη. Μάλιστα, ενδεικτική ήταν η αναφορά του στο ότι η Δημοκρατική Αριστερά, και μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος, θα χαίρεται για τον ανεξάρτητο χαρακτήρα των υποψηφιοτήτων Καμίνη και Μπουτάρη «και η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ ας χαίρεται γι΄ αυτά τα οποία δεν έπραξε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου