Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Εισηγήσεις να στηρίξει τον Δημαρά στον β' γύρο δέχεται ο Σαμαράς

Δύο είναι οι περιφέρειες όπου ο κ. Αντ. Σαμαράς δίνει αυτή την περίοδο τον νυν υπέρ πάντων αγώνα. Η Αττική και η Πελοπόννησος. Για διαφορετικούς λόγους σε καθεμία, ο πρόεδρος της ΝΔ έχει «ρίξει» όλο του το «προσωπικό πολιτικό βάρος», προκειμένου στη μεν Πελοπόννησο να κερδίσει ο κ. Δράκος, στη δε Αττική να περάσει στον δεύτερο γύρο ο κ. Βασ. Κικιλιας.


Εισηγήσεις να στηρίξει τον Δημαρά στον β' γύρο δέχεται ο Σαμαράς

Οι -μέχρι στιγμής- μετρήσεις, ωστόσο, και στις δύο περιπτώσεις δεν φαίνεται να ευνοούν τα σχέδια των στελεχών της Ρηγίλλης. Για την Αττική υπάρχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήσεις για την επόμενη μέρα, εάν ο εκλεκτός του κ. Σαμαρά αποκλειστεί από τον δεύτερο γύρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, βουλευτές της ΝΔ εκτιμούν ότι οι εντυπώσεις από μία τέτοια αποτυχία μπορούν να διασκεδαστούν μόνον εάν το ΠΑΣΟΚ χάσει επίσης την περιφέρεια. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο εάν ο κ. Δημαράς επικρατήσει τελικά...

Με βάση αυτά τα δεδομένα, υπάρχουν μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ που παρουσιάζουν στον κ. Σαμαρά το «plan B» για την Αττική. Το σχέδιο αυτό αφορά τη δημόσια στήριξη του κ. Δημαρά, στην περίπτωση κατά την οποία ο κ. Κικίλιας δεν προκριθεί στον δεύτερο γύρο.

Δημόσια δήλωση
Οι υποστηρικτές αυτής της εισήγησης αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα πρέπει τη Δευτέρα -την επόμενη μέρα δηλαδή του πρώτου γύρου- να ζητήσει με δημόσια δήλωσή του από τους ψηφοφόρους του κόμματος να στηρίξουν τον κ. Δημαρά, στο όνομα της αντι-μνημονιακής πολιτικής που πρώτος ο κ. Σαμαράς ακολούθησε.

Αξίζει να σημειωθεί δε ότι η στήριξη της ΝΔ στον κ. Δημαρά δεν φαντάζει «ξένη» με τη ΝΔ, καθώς πριν από την επιλογή Κικίλια τουλάχιστον δύο μέλη της νέας ηγετικής ομάδας της ΝΔ είχαν εισηγηθεί στον κ. Σαμαρά να προχωρήσει απευθείας στην επιλογή αυτή, στη λογική της τακτικής κατά του μνημονίου.

Οριστικές αποφάσεις για την τακτική που θα ακολουθηθεί από τη Ρηγίλλης δεν έχουν ληφθεί ακόμη, καθώς υπάρχουν και οι αισιόδοξοι που θεωρούν ότι τελικά θα ανέβει κι άλλο η συσπείρωση των νεοδημοκρατών ψηφοφόρων και ο κ. Κικίλιας θα είναι μεταξύ εκείνων που θα περάσουν στον δεύτερο γύρο.

Κατά συνέπεια, πριν οριστικοποιηθεί το αποτέλεσμα την 7η Νοεμβρίου δεν θα υπάρξει απόφαση. Το ίδιο βράδυ όμως, εάν οι μετρήσεις επιβεβαιωθούν, θα δώσουν μία πρόγευση της τοποθέτησης Σαμαρά τα στελέχη που ανήκουν στον στενό κύκλο των συνομιλητών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου