Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Για υποβάθμιση του αυτοδιοικητικού χαρακτήρα των εκλογών μιλά η Δημοκρατική Αριστερά


Την υποβάθμιση της σημασίας των αυτοδιοικητικών εκλογών από τα άλλα κόμμα , κατήγγειλαν ο Φώτης Κουβέλης, ο υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής Γρηγόρης Ψαριανός και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, μιλώντας σε εκδήλωση της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν σε ένα οξυμένο πολιτικό περιβάλλον, που οφείλεται και στην οικονομική κρίση, ωστόσο η χώρα έχει να αντιμετωπίσει κρίσιμα προβλήματα που απαιτούν την προσήλωση της αυτοδιοίκησης, τόνισε ο κ. Κουβέλης.

Οι εκλογές, πρόσθεσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, είναι λογικό να στείλουν πολιτικά μηνύματα, αλλά δεν πρόκειται να δημοψήφισμα.

Ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε ότι η προσήλωση των άλλων κομμάτων στο Μνημόνιο συσκοτίζει άλλα μεγάλα προβλήματα, τα οποία δεν αναδεικνύονται, ούτε συζητούνται κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Επίσης ο κ. Κουβέλης έκανε λόγο για ετερόκλητες δυνάμεις που επιδιώκουν την δημιουργία αντι-Μνημονιακού μετώπου μεταξύ των οποίων και η ΝΔ . Ο ίδιος υπενθύμισε ότι και οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς καταψήφισαν το Μνημόνιο, αλλά η επικέντρωση στο θέμα αυτό, είπε , εμποδίζει μια ουσιαστική συζήτηση για τις εκλογές .

Ο κ. Κουβέλης εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξή του στον κ. Καμίνη και τον κ. Ψαριανό ενώ έκανε λόγο για μια «γκρίζα Αθήνα που δεν μας αξίζει».

Ο κ. Ψαριανός, στο χαιρετισμό του, περιέγραψε με ιδιαίτερη ένταση την κατάσταση στο Λεκανοπέδιο υπογραμμίζοντας ότι επί δεκαετίες τα δύο μεγάλα κόμματα όχι μόνο δεν πρόσφεραν λύσεις, αντίθετα με την πελατειακή πολιτική τους οδήγησαν τα πράγματα στην σημερινή κατάσταση.

Ανακοίνωσε δε ότι θα επισκεφθεί την κ. Μπιρμπίλη και τον κ. Χρυσοχοΐδη για να πληροφορηθεί ποιο είναι το πρόγραμμα της κεντρικής εξουσίας για την Περιφέρεια Αττικής. Ο κ. Ψαριανός είπε ότι πρέπει να συζητηθεί το θέμα των μεταναστών υπό το πρίσμα της οργανωμένης εγκληματικότητας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι Έλληνες είναι αυτοί που την καθοδηγούν και όχι μετανάστες.

Ο κ.Καμίνης αναφερόμενος στα προβλήματα της Αθήνας έκανε λόγο για μια πόλη που καταρρέει, αλλά ο δήμος αδρανεί. Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η υποψηφιότητά του και οι προτάσεις του, μπορούν, να πετύχουν την ανατροπή, γιατί όπως είπε η Αθήνα, πρέπει να φύγει από τον φαύλο κύκλο της εγκατάλειψης.

Ο κ. Καμίνης κατηγόρησε τον σημερινό δήμαρχο κ. Ν. Κακλαμάνη για «εξαπάτηση και χειραγώγηση της κοινής γνώμης» παρουσιάζοντας δήθεν έργα στην Αθήνα στο πλαίσιο μιας επικοινωνιακής πολιτικής ασύλληπτων διαστάσεων.

Για το ζήτημα της ασφάλειας στο κέντρο της Αθήνας ο κ. Καμίνης είπε ότι είναι ένα πρόβλημα που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί και για να γίνει αυτό πρέπει και το κράτος να είναι παρών και η δημοτική αστυνομία, ώστε να μην παραδοθεί ο κόσμος στην ακροδεξιά, όπως ανέφερε.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&
nid=1231064696#ixzz13L4LO549

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου