Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Πράσινη πρεμιέρα για τις μάχες Αθήνας και Αττικής

  • Με επίθεση Ραγκούση κατά της ΝΔ και παρουσία πολλών στελεχών του ΠαΣοΚ η χθεσινή εκδήλωση

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΑ | Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010
Ηταν μια πρεμιέρα. Στην Εθνική Λυρική Σκηνή ο τόπος. Κοσμοπλημμύρα. Στο φουαγέ του θεάτρου Ολύμπια ένα μακρόστενο πράσινο πανό, δίπλα στις αφίσες της «Κάρμεν» του Μπιζέ και του «Μαραθών- Σαλαμίς», έδειχνε ποιος είχε κάνει το προσκλητήριο: «Δύναμη στην Αυτοδιοίκηση- εξουσία στον πολίτη - αλλαγή στο κράτος- ΠαΣοΚ». Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε η πρώτη μεγάλη εκδήλωση για τις υποψηφιότητες του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Σγουρού και του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη. Επρόκειτο για την ηχηρή πρεμιέρα της προσπάθειας του κυβερνώντος κόμματος να ενισχύσει τις υποψηφιότητες με το «πράσινο χρίσμα» στη δύσκολη μάχη της Περιφέρειας Αττικής και της Αθήνας. Αλλωστε παρουσιάζοντας τις βασικές αρχές του συνδυασμού του οΣγουρός επεσήμανε ότι «ξεκινάμε μια δύσκολη μάχη, αλλά ωραία». Παρόντες και ομιλητές στην εκδήλωση ο εμπνευστής του «Καλλικράτη» υπουργός Εσωτερικών Ι. Ραγκούσης και του Εθνικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ Μ. Καρχιμάκης, πλαισιωμένοι από υπουργούς, υφυπουργούς και βουλευτές, όπως η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η Αννα Διαμαντοπούλου, ο Χρ. Παπουτσής, η Λούκα Κατσέλη, ο Π. Μπεγλίτης, ο Κ. Σκανδαλίδης, ο Π. Οικονόμου, η Μιλένα Αποστολάκη κ.ά.

Τρεις εβδομάδες πριν από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, ο Ραγκούσης ανέδειξε την κρισιμότητα των εκλογών και υπερασπίστηκε τις θεσμικές αλλαγές στη Διοίκηση ως την «κορύφωση της πολιτικής διαδρομής του ΠαΣοΚ ως αυτοδιοικητικού κινήματος». Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της ΝΔ και προσωπικά κατά του Αντ. Σαμαρά, θυμίζοντας ότι είχε να διαλέξει σαν πρώτη πρώτη πολιτική πράξη ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταψηφίσει τον «νόμο της αξιοκρατίας» έχοντας, όπως είπε, δίπλα του τον Ν. Κακλαμάνη. «Ηθελαν να μείνουν οι δήμοι φέουδο διορισμών με χιλιάδες εργαζομένους ομήρους στην εύνοιά τους. Τελείωσαν αυτά. Και δεν θα επιτρέψει ο ελληνικός λαός να πάμε πίσω σε αυτά που χρεοκόπησαν τη χώρα» επεσήμανε με έμφαση. Ανέδειξε τη σημασία της αναπτυξιακής πρόκλησης που ανοίγει για το παρόν και το μέλλον της Αττικής και της Αθήνας και επιχείρησε να αποδεσμεύσει τον «Καλλικράτη» από το μνημόνιο, σημειώνοντας ότι οι περισσότεροι υποψήφιοι «έχουν μόνο στόχο να υφαρπάξουν την ψήφο των πολιτών με άγονους λαϊκισμούς και δημαγωγίες, όχι για να δουλέψουν για τη λύση των προβλημάτων τους, αλλά για να ακυρώσουν την εθνική προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας».
  • «Χρειάστηκε όλοι να κάνουν τις υπερβάσεις τους»
Ο κ. Σγουρός μίλησε για την αναπτυξιακή προοπτική της Αττικής σε δύσκολες συνθήκες, τονίζοντας ότι η αξιοποίηση του ΕΣΠΑ αποτελεί τον βασικό μοχλό του προγράμματός του και «την τελευταία μεγάλη ευκαιρία για την Αττική». Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης μίλησε για την τόλμη των δυνάμεων που τον στηρίζουν, μια και, όπως είπε, χρειάστηκε «όλοι να κάνουν τις υπερβάσεις τους, χρειάστηκε όλοι να πάρουν το ρίσκο τους. Χρειάστηκε όλοι- και το τονίζω: όλοι- να κάνουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που συνήθως κάναμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου