Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

«Ζεµατίζεται» ο Σαµαράς για Κικίλια

  • Θέτει σε θέση µάχης όλα τα κεντρικά στελέχη της Ν.Δ. ενόψει των εκλογών και κυρίως για την Αττική
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ:, Διονύσης Νασόπουλος

  • ΤΑ ΝΕΑ: Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

¬ Στο στόχαστρο και την υποψηφιότητα του Γιάννη Δηµαρά βάζει τώρα ο Αντώνης  Σαµαράς αφού ο τελευταίος απειλεί να αφήσει εκτός δεύτερου γύρου τον γαλάζιο  υποψήφιο. Στη φωτογραφία αρχείου ο αρχηγός δίνει... µαθήµατα στον υποψήφιο  περιφερειάρχη, στο εµπορικό κέντρο της Αθήνας
Εκτεταµένες αλλαγές στο γαλάζιο οργανόγραµµα µετά τις κάλπες της Αυτοδιοίκησης προαναγγέλλει ο Αντώνης Σαµαράς, ενώ θέτει σε θέση µάχης όλα τα κεντρικά στελέχη της Ν.Δ. ενόψει των εκλογών - ακόµη και τον στενό πυρήνα των στελεχών που στήριξαν την Ντόρα Μπακογιάννη.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. µιλώντας χθες στη νέα Πολιτική Επιτροπή (πρώην Κεντρική Επιτροπή) του κόµµατος έδωσε ακόµη µία φορά έµφαση στην Περιφέρεια Αττικής και την ανάγκη ενίσχυσης της υποψηφιότητας Κικίλια, βάζοντας πλέον στο στόχαστρο και την υποψηφιότητα του Γιάννη Δηµαρά που απειλεί να αφήσει εκτός δεύτερου γύρου τον γαλάζιο υποψήφιο.

Παρόντος και του πρώην πρωθυπουργού Κων. Καραµανλή, ο οποίος έτυχε θερµότατης υποδοχής από τα µέλη του κοµµατικού οργάνου, ο κ. Σαµαράς εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Ν.Δ. θα βγει ενισχυµένη στις επικείµενες κάλπες και ζήτησε εκ νέου από τους γαλάζιους ψηφοφόρους να προσέλθουν µαζικά στις κάλπες.

Στοχεύοντας την υποψηφιότητα Δηµαρά, όπως αναγνώριζαν και στενοί συνεργάτες του, πρόσθεσε µε έµφαση: «Ο κόσµος που συναντώ κάθε µέρα δεν µου λέει ότι πάει για αποχή, ή ότι πάει έστω για µια… µισή διαµαρτυρία, ψηφίζοντας κάποιους που µε το ένα πόδι πατάνε στη βάρκα του ΠΑΣΟΚ και µε το άλλο πόδι διαµαρτύρονται εναντίον του». Κοµµατικές πηγές ανέφεραν χθες ότι η στοχοποίηση Δηµαρά, µε το επιχείρηµα ότι αποτελεί ένα προσχεδιασµένο «ανάχωµα» για τους δυσαρεστηµένους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, θα γίνει εντονότερη το επόµενο διάστηµα αν η υποψηφιότητα Κικίλια εξακολουθήσει να διαγράφει δηµοσκοπικά χαµηλές πτήσεις. Αλλα στελέχη πάντως δεν απέκλειαν να επιχειρείται από τη Ρηγίλλης η προβολή της υποψηφιότητας Δηµαρά µε την προσδοκία ότι µπορεί να λειτουργήσει ακόµη περισσότερο εις βάρος του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ, Ι. Σγουρού.
  • Κατά του Πρωθυπουργού
Από το βήµα της Πολιτικής Επιτροπής ο κ.Σαµαράς κλιµάκωσε την επίθεσή του κατά του Γ. Παπανδρέου και επιµένοντας ότι η καταδίκη του Μνηµονίου αποτελεί το διακύβευµα των εκλογών, ζήτησε από τους ψηφοφόρους «να ζεµατίσουν την κυβέρνηση» προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση η κυβέρνηση θα νιώσει «ισχυρή και ανακουφισµένη» και θα πάρει νέα µέτρα. «Ας κάνουµε ό,τι µπορούµε για να επαληθεύσουµε τους χειρότερους φόβους τους! Ετοιµάζουν τα χειρότερα µετά τις εκλογές. Ας τους αναγκάσουµε να αλλάξουν γνώµη», ήταν το βασικό επιχείρηµά του.
  • Κουβέντα για Ντόρα
Ο κ. Σαµαράς απέφυγε σχολαστικά κάθε αναφορά στα εσωκοµµατικά, τις διεργασίες στη λεγόµενη δεξιά πολυκατοικία και τις κινήσεις της Ντόρας Μπακογιάννη για τη δηµιουργία νέου πολιτικού φορέα. Κατέστησε όµως σαφές ότι µετά τις εκλογές θα προχωρήσει σε νέες κινήσεις ανανέωσης του κοµµατικού επιτελείου. «Δεν περίµεναν ούτε όλα όσα συνέβησαν στη Ν.Δ. µέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο ούτε ότι θα άλλαζα τόσα πολλά στο µεταξύ. Αλλο, τώρα, αν ακόµα περισσεύουν και άλλα, που µετά τις εκλογές κι εκείνα θα τα αλλάξω!», προανήγγειλε. Στελέχη που βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο της Ν.Δ. προεξοφλούσαν χθες ένα «ριζικό ανασχηµατισµό» στους γαλάζιους τοµεάρχες, ενώ δεν απέκλειαν να σχεδιαστεί εκ νέου το κοµµατικό επιτελείο µε αφορµή και τη µεταστέγαση της κοµµατικής διοίκησης από τη Ρηγίλλης στη Λεωφόρο Συγγρού.

«ΘΑ ΑΛΛΑΞΩ ΚΙ ΑΛΛΑ»
Πρόεδρος της Ν.Δ.: «Δεν περίµεναν ότι θα άλλαζα τόσο πολλά. Και µετά τις εκλογές θα αλλάξω και όσα “περισσεύουν”»
  • Κάλεσε σε πανστρατιά και τους ντορικούς!
ΣΕ ΜΙΑ κίνηση που αποσκοπεί να αποδυναµώσει τον σχεδιασµό της κ. Μπακογιάννη, ο πρόεδρος της Ν.Δ. σήµανε χθες γενική κινητοποίηση για τις κάλπες της Αυτοδιοίκησης, ορίζοντας ως κεντρικούς οµιλητές (σε ένα πρόγραµµα µε 60 συγκεντρώσεις σε πρωτεύουσες νοµών και µεγάλους δήµους της χώρας) και στελέχη που στήριξαν δυναµικά την πρώην υπουργό, όπως οι Αρης Σπηλιωτόπουλος, Γερ. Γιακουµάτος, Αθ.

Γιαννόπουλος και, βέβαια, ο Κυρ. Μητσοτάκης. «Δεν περιµένουµε να πέσει η νίκη στα χέρια µας σαν ώριµο φρούτο. Με ώριµα φρούτα µπορείς να κάνεις… µαρµελάδα, αλλά δεν µπορείς να ξανακερδίσεις την εµπιστοσύνη του λαού. Κερδίζεται µε φυσική και συνεχή παρουσία µέσα στην κοινωνία... Μια εκλογική µάχη δεν την κερδίζουν µόνο τα επιτελεία. Την κερδίζουν, πάνω απ’ όλα, οι µαχητές της πρώτης γραµµής. Εκεί σας θέλω όλους! Σε αυτή την πανστρατιά µέτοχοι είναι όλοι», ήταν το χθεσινό µήνυµα Σαµαρά στα γαλάζια στελέχη. Από την πλευρά της, πάντως, η κ. Μπακογιάννη γνωστοποίησε χθες ότι η ιδρυτική πράξη του νέου κόµµατος θα παρουσιαστεί την 21η Νοεµβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου