Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Αλ. Μητρόπουλος: Η κυβέρνηση στοχεύει στην απαξίωση κάθε δημόσιου φορέα

Η ΑΥΓΗ: 22/10/2010

“Η κυβέρνηση, κατά τις επιταγές του Μνημονίου, στοχεύει στη συνολική υποβάθμιση και απαξίωση κάθε δημόσιου φορέα και υπηρεσίας” σημείωσε στις δηλώσεις του ο υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής Αλέξης Μητρόπουλος που επισκέφθηκε χθες τον ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων.

Ο Αλ. Μητρόπουλος ήταν κατηγορηματικός απέναντι στο ενδεχόμενο καύσης των απορριμμάτων, λέγοντας πως “απορρίπτουμε την καύση που είναι βλαπτική για το περιβάλλον, δεν προάγει την εγχώρια τεχνογνωσία και δεν δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας” ενώ τόνισε την ανάγκη η διαχείριση να παραμείνει δημόσια και με διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Επεσήμανε δε ότι απαιτείται ολοκληρωμένη διαχείριση “με την περαιτέρω ενίσχυση του κοινωφελούς της χαρακτήρα και την ανάπτυξη των βέλτιστων σύγχρονων μεθόδων”, καθώς όπως είπε, έτσι θα δημιουργηθούν “νέες θέσεις εργασίας και θα είναι πρότυπο για όλες τις εργασιακές σχέσεις”.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης με την "Αττική Συνεργασία - Όχι στο Μνημόνιο" σημείωσε πως πρέπει να γίνει στροφή σε τρόπους περιβαλλοντικά ορθής, οικονομικής και χωρικά δίκαιης διαχείρισης των απορριμμάτων με ενίσχυση της πρόληψης, επαναχρησιμοποίησης, οικιακής κομποστοποίησης, ανακύκλωσης και διαλογής στην πηγή, με ελαχιστοποίηση των υπολειμμάτων και με την ολοκλήρωση περιφερειακού σχεδίου εναλλακτικής διαχείρισής τους. “Άλλη λύση για το Λεκανοπέδιο της Αττικής δεν υπάρχει. Οι παρωχημένες λύσεις 'πρέπει να πάνε και αυτές στα σκουπίδια'”, κατέληξε.


Επίσκεψη σήμερα στο ΙΚΑ με τον Αλ. Τσίπρα

Ο Αλ. Μητρόπουλος θα επισκεφθεί σήμερα στις 9 π.μ. τα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ. Στην περιοδεία θα συμμετέχει και ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Αναλυτικότερα το σημερινό πρόγραμμα του υποψήφιου περιφερειάρχη έχει ως εξής: Στις 9 π.μ. επίσκεψη στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ (Αγ. Κωνσταντίνου 8, Ομόνοια) και συνάντηση με τους εργαζόμενους, στις 10.30 π.μ. συνάντηση με τα Δ.Σ. των ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (Λ. Μεσογείων) και στις 11.30 π.μ. επίσκεψη στο νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ (Μονή Πετράκη 10-12) και συνάντηση με τους εργαζόμενους.

Σήμερα η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Λία Φράγκου θα πραγματοποιήσει περιοδεία στις Δημόσιες Υπηρεσίες της Νίκαιας. Το ραντεβού είναι στις 9 π.μ. στο Δημαρχείο Νίκαιας (Π. Τσαλδάρη 10). Αύριο η Λία Φράγκου θα επισκεφθεί την αγορά του Κορυδαλλού. Το ραντεβού είναι στις 10.30 π.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας, στο εκλογικό «περίπτερο» της Δημοτικής Κίνησης «Πάμε Αλλιώς».

Σημειώνεται πως χθες ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στον κεντρικό τομέα Βασίλης Ασημακόπουλος βρέθηκε στην κινητοποίηση των εργαζόμενων στο υπουργείο Πολιτισμού εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στα αιτήματά τους. Μιλώντας με τους εργαζόμενους επεσήμανε ότι η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων "αποτελεί μια εργασιακή και καθημερινή βαρβαρότητα" και κάλεσε σε "ενωτικό πολιτικό και συνδικαλιστικό αγώνα μέχρι την τελική νίκη και την ήττα των πολιτικών του Μνημονίου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου