Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Μεταστροφή του κλίματος διαπιστώνει η Ν.Δ.

  • Της Ελλης Tριανταφυλλου, Η Καθημερινή, Tρίτη, 19 Oκτωβρίου 2010

Τη στρατηγική της επόμενης μέρας των εκλογών έχει αρχίσει να χαράσσει η Νέα Δημοκρατία, η ηγεσία της οποίας ευελπιστεί ότι την 7η Νοεμβρίου θα δικαιωθεί η επιλογή του αντιμνημονιακού χαρακτήρα που προσέδωσε στην αναμέτρηση. Συνεργάτες του κ. Αντ. Σαμαρά -ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω ανέβαλε τη χθεσινή του περιοδεία στη Χίο καθώς το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε δεν κατόρθωσε λόγω καιρού να προσγειωθεί- μιλούν για καταγεγραμμένη, πλέον, αλλαγή του πολιτικού κλίματος και κλιμακώνουν με όλους τους τρόπους τον προεκλογικό αγώνα, προκειμένου να πετύχουν τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα.

Ο κ. Σαμαράς μάλιστα μιλάει για δικαίωση της Ν.Δ. και σε ό,τι αφορά τον χαρακτήρα των επικείμενων εκλογών, αφού και ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου χαρακτηρίζει πλέον τη μάχη πολιτική. Στις συσκέψεις που πραγματοποιούνται στη Ρηγίλλης εξετάζονται ήδη τα επόμενα βήματα της Ν.Δ. μετά τις εκλογές για την αυτοδιοίκηση. Ο κ. Σαμαράς εμμέσως πλην σαφώς προανήγγειλε ήδη ανασχηματισμό των τομεαρχών, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, προετοιμάζει και άλλες αλλαγές. Η εκτίμηση περί αντιστροφής του κλίματος εκφράστηκε χθες και επισήμως από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος κ. Πάν. Παναγιωτόπουλο, ο οποίος, σχολιάζοντας δημοσκοπήσεις που είδαν το φως τις τελευταίες δύο ημέρες, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «η μεγάλη πλειοψηφία της κοινής γνώμης απορρίπτει την πολιτική του Μνημονίου, γιατί αντιλαμβάνεται τα δραματικά αδιέξοδα στα οποία έχει οδηγήσει τη χώρα». Με αφορμή, δε, τα αποτελέσματα της έρευνας του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας, που δείχνουν ότι περίπου 400.000 κάτοικοι του Νομού Αττικής ζουν στην ανέχεια, ο κ. Παναγιωτόπουλος προειδοποίησε την κυβέρνηση να σταματήσει να υποκρίνεται ότι δεν καταλαβαίνει πού οδηγεί τη χώρα με την πολιτική της. Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. είπε ότι δυναμιτίζονται τα θεμέλια της κοινωνικής συνοχής. Τέλος, ο κ. Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε αδιανόητο να συζητεί η κυβέρνηση για νέα αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, όταν έρευνες που δημοσιεύονται δείχνουν ότι όλο και περισσότερα νοικοκυριά αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς που έχουν για το φως, το νερό και το τηλέφωνο.

  • Παράπονα από... Β. Ελλάδα

Εν τω μεταξύ, παράπονα για ελλιπή παρουσία του κομματικού μηχανισμού στον αγώνα των γαλάζιων υποψηφίων στη βόρεια Ελλάδα εξέφρασε χθες ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παν. Ψωμιάδης, εμμένοντας ταυτοχρόνως και στο άνοιγμα φιλίας προς την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Γ. Καρατζαφέρη. «Θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει μόνο Κικίλιας», είπε, ενώ όταν ρωτήθηκε για το κόμμα της κ. Μπακογιάννη, της ευχήθηκε ό,τι καλύτερο και πρόσθεσε: «Δεν είναι εχθρός η Ντόρα, ούτε ο Καρατζαφέρης. Οι μεγάλες αγάπες δεν αλλάζουν». Κινήθηκε, δε, σε αντίθετη κατεύθυνση από την κομματική, λέγοντας μπράβο στον πρωθυπουργό και τον κ. Ραγκούση για τον «Καλλικράτη».

Χθες, εξάλλου, η ΟΝΝΕΔ ανακοίνωσε τα ονόματα των 150 γαλάζιων νεολαίων που θα συμμετάσχουν στη μάχη των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου