Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Ακραία ρατσιστικά στοιχεία «βλέπει» πίσω από την επίθεση εναντίον της η Ελ.Πορτάλιου

«Μεμονωμένα περιστατικά»

Σε ακραία ρατσιστικά στοιχεία απέδωσε την επίθεση που δέχθηκε το πρωί του Σαββάτου, στον Άγιο Παντελεήμονα, η υποψήφια δήμαρχος της «Ανοιχτής Πόλης» Ελένη Πορτάλιου.

«Οι επιθέσεις ακραίων ρατσιστικών στοιχείων δεν κατάφεραν να ανακόψουν την επικοινωνία των μελών της Ανοιχτής Πόλης με τους συμπολίτες μας» δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Η κ. Πορτάλιου έκανε λόγο για ταραχοποιά στοιχεία, με τα οποία -όπως είπε- δεν ασχοληθήκαμε, επαναλαμβάνοντας ότι πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά αποδοκιμασίας από ακραία ρατσιστικά στοιχεία.

Η κ. Πορτάλιου επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου τον Άγιο Παντελεήμονα, όπου κάτοικοι της περιοχής την αποδοκίμασαν. Λίγο αργότερα επισκέφθηκε τη λαϊκή αγορά στην οδό Μιχαήλ Βόδα όπου δέχθηκε επίθεση με αβγά.

Το περιστατικό καταδίκασε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

«Καταδικάζουμε και δεν θα σταματήσουμε να καταδικάζουμε εκείνους που επιχειρούν να εμποδίσουν την ελεύθερη επικοινωνία ανθρώπων και ιδεών. Καταδικάζω την επίθεση που δέχτηκε η κ. Ελένη Πορτάλιου και μέλη του συνδυασμού της, στη διάρκεια περιοδείας στις περιοχές του Αγ.Παντελεήμονα και της πλατείας Βικτωρίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Στην περιοδεία συμμετείχε και ο Θοδωρής Δρίτσας, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής της Α' Πειραιά, ο οποίος δήλωσε:

«Η φωνή της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης ακούστηκε πολύ δυνατά στις γειτονιές του Αγίου Παντελεήμονα με την περιοδεία της Ελένης Πορτάλιου. Σκοταδιστές τραμπούκοι προσπάθησαν για μια ακόμη φορά να παραστούν ως αγανακτισμένοι πολίτες. Οι γειτονιές της Αθήνας χρειάζονται γενναίες παρεμβάσεις κοινωνικής στήριξης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου