Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

«Αποστάσεις» Παπανδρέου

Η διαφαινόμενη πιθανότητα να χάσει το ΠΑΣΟΚ όχι μόνον τον Δήμο της Aθήνας αλλά και την Περιφέρεια της Αττικής μονοπωλεί πλέον τις συζητήσεις στο Μαξίμου και οι συνεργάτες του πρωθυπουργού δεν κρύβουν ότι ήδη αναζητούν τρόπους αιτιολόγησης της πιθανής ήττας του κυβερνώντος κόμματος στη μεγαλύτερη και πολυπληθέστερη περιφέρεια της χώρας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου αποφασίστηκε (το προηγούμενο Σαββατοκύριακο) να μην παραστεί εντέλει στην κορυφαία εκδήλωση κομματικής στήριξης των κ. Γ. Σγουρού και Γ. Καμίνη που έγινε χθες στη Λυρική Σκηνή και να «υποβαθμισθεί» η στήριξή τους με την παρουσία του υπουργού Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούση και του γ.γ. του ΠΑΣΟΚ Μιχ. Καρχιμάκη.

Μάλλον δεν είναι τυχαίο επίσης ότι, λόγω του ενδεχομένου να χάσει το ΠΑΣΟΚ την Περιφέρεια Αττικής, ο κ. Παπανδρέου υποβάθμισε χθες τους νέους περιφερειάρχες σε «τοπικούς κυβερνήτες» από «μικρούς πρωθυπουργούς» που τους χαρακτήριζε μέχρι πρότινος.

Προσδίδοντας ωστόσο αμιγώς πολιτικό περιεχόμενο στην επικείμενη εκλογική μάχη, ο κ. Παπανδρέου έθεσε το δίλημμα «αν θα συνεχίσουμε το έργο της σωτηρίας και της αναμόρφωσης της χώρας ή αν θα πάμε πίσω στην παρακμή της φαυλότητας, της λεηλασίας του δημόσιου πλούτου και της πελατειακής σπατάλης».

Με ανάλογο τρόπο περιέγραψε το διακύβευμα των εκλογών και ο κ. Ραγκούσης, ο οποίος, στηρίζοντας αναφανδόν χθες βράδυ τους κ. Σγουρό και Καμίνη, ισχυρίστηκε ότι «στις 7 Νοεμβρίου συγκρούονται δύο Ελλάδες. Αυτή των κατεστημένων συμφερόντων, του παρασιτισμού και των “ημετέρων” και εκείνη των αξιών και της δημιουργίας». [Η Καθημερινή, Tρίτη, 19 Oκτωβρίου 2010]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου