Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

«Ανεβάζει στροφές» η Αριστερά ενόψει των εκλογών

  • Του Παναγη Γαλιατσατου, Η Καθημερινή, Tρίτη, 19 Oκτωβρίου 2010

Εντείνουν τις προσπάθειές τους οι ηγεσίες και οι υποψήφιοι της Αριστεράς, καθώς απομένουν μόνον τρεις εβδομάδες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Χθες ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής κ. Αλ. Μητρόπουλος, ο οποίος έχει την υποστήριξη της Κουμουνδούρου, επισκέφθηκε το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ το οποίο έδειξε θετική διάθεση απέναντι στο εγχείρημά του. Την ίδια ώρα, στον Περισσό η κ. Αλέκα Παπαρήγα δείχνει να έχει πάρει πάνω της την προεκλογική εκστρατεία του κόμματος, με καθημερινές παρεμβάσεις και εμφανίσεις.

Μετά τη συνάντηση με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, ο κ. Μητρόπουλος χαρακτήρισε τους δημοσίους υπαλλήλους «τα πρώτα θύματα του Μνημονίου που επιβάλλει η κυβέρνηση της τρόικας». Ενδιαφέρον όμως είχε ότι ο πρόεδρος κ. Σπ. Παπασπύρος ναι μεν είπε ότι η ΑΔΕΔΥ «δεν δίνει γραμμή», συνέστησε όμως στον κάθε πολίτη «να δει τις θέσεις που εκφράζει ο κάθε συνδυασμός για να προασπίσει εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά δικαιώματα». Ο κ. Παπασπύρος μίλησε για «δυνάμεις που, στην ευρύτερη προσπάθεια, στον ευρύτερο αγώνα αναχαίτισης της πτώσης του βιοτικού επιπέδου, είναι σημαντικές, ήταν αλληλέγγυες το προηγούμενο διάστημα και θα είναι αλληλέγγυες και στο επόμενο». Στην Κουμουνδούρου η δήλωσή του ερμηνεύτηκε ως έμμεση στήριξη, ενώ θεώρησαν σημαντικό το ότι ο κ. Παπασπύρος παρέστη και στη χθεσινή εκδήλωση, όπου ο κ. Μητρόπουλος παρουσίασε το πλήρες ψηφοδέλτιό του. Στην εκδήλωση παρέστη και ο κ. Αλ. Τσίπρας, ο οποίος χθες το πρωί από την Αρκαδία ζήτησε από τους ψηφοφόρους «να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους στις πολιτικές της κυβέρνησης» και προειδοποίησε ότι «ο κ. Παπανδρέου έχει πάρει λίγες ημέρες διορία από την τρόικα προκειμένου να πάρει κι άλλα μέτρα, εκτός κι αν οι πολίτες τού στείλουν το μήνυμα τη βραδιά των εκλογών».

Από την πλευρά της η κ. Παπαρήγα επισκέφθηκε χθες τα ΕΛΠΕ και ζήτησε να καταδικάσει ο λαός το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ., αλλά ταυτόχρονα να ενισχύσει το ΚΚΕ, τονίζοντας πως αν γίνει αυτό, «τα δύο μεγάλα κόμματα θα αρχίσουν να φοβούνται», ενώ πρόσθεσε πως «η ψήφος στα άλλα μικρά κόμματα δεν αδυνατίζει τα δύο μεγάλα». Η κ. Παπαρήγα θα μιλήσει σήμερα σε εκδήλωση της ΚΝΕ στη Νομική, θα δώσει συνέντευξη Τύπου για την ανεργία την Τετάρτη στο Πέραμα, ενώ θα μιλήσει στον Πειραιά την Πέμπτη. Στον Περισσό θεωρούν ότι αυτή η κινητικότητα τους «βγαίνει», καθώς οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Αττική δείχνουν να βελτιώνουν τα ποσοστά τους.

Και στη Δημοκρατική Αριστερά υπάρχει μεγάλη κινητικότητα. Την Κυριακή ετοιμάζεται ειδική εκδήλωση για την Αττική, όπου θα παραστούν και θα μιλήσουν οι κ. Κουβέλης, Καμίνης και Ψαριανός. Ρυθμούς έχει ανεβάσει και ο ανεξάρτητος υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Αλ. Αλαβάνος, ο οποίος μιλώντας στο Περιστέρι χαρακτήρισε προϋπόθεση για κάθε βελτίωση «να φύγουν η τρόικα και η κυβέρνηση Παπανδρέου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου