Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Η ψήφος του Νοεμβρίου είναι πολιτική για το αύριο της χώρας, δηλώνει ο πρωθυπουργός

Το διπλό μήνυμα των εκλογών

Ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι η ψήφος της 7ης Νοεμβρίου είναι πολιτική
Ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι η ψήφος της 7ης Νοεμβρίου είναι πολιτική
Το κύριο άρθρο του Βήματος της Κυριακής υπογράφει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, τονίζοντας ότι στις εκλογές του Νοεμβρίου υπάρχει ένα ξεκάθαρο αυτοδιοικητικό διακύβευμα, αλλά και ένα πολιτικό μήνυμα.

Ο κ. Παπανδρέου υπεραμύνεται των δύσκολων αποφάσεων που ελήφθησαν τους τελευταίους 12 μήνες για τη σωτηρία της χώρας, αναγνωρίζοντας ότι οι θυσίες των πολιτών δεν είχαν προηγούμενο.

«Εκεί μας έφτασε η κακοδιαχείρηση της προηγούμενης κυβέρνησης. 'Ήλπιζα ότι την κρίσιμη εκείνη στιγμή η ΝΔ θα έβρισκε το ψυχικό σθένος να αναγνωρίσει τις ευθύνες της και να στηρίξει τη συλλογική προσπάθεια. Δεν τόλμησαν, παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι έχουν ομολογήσει πως η απόφασή μας ήταν η σωστή απόφαση.»

Ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζει το 2011 ως το «δεύτερο κρίσιμο ημίχρονο» της προσπάθειας, αλλά και τη χρονιά που θα σηματοδοτήσει το τέλος της ύφεσης.

Διαβεβαιώνει επίσης ότι δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, στέλνοντας ένα ακόμα μήνυμα «μέσα και έξω από την Ελλάδα», όπως λέει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, συμπληρώνει ότι το 2012 η ανάπτυξη στη χώρα θα αποκτήσει θετικό πρόσημο και το 2013 η Ελλάδα θα βγει από το Μνημόνιο.

«Η ώρα των πολιτών δεν ανάγεται χρονικά μόνο στις επόμενες εθνικές εκλογές του 2013. Η ώρα των πολιτών είναι τώρα, είναι κάθε στιγμή» τονίζει, καλώντας τους πολίτες να στείλουν στην κάλπη του Νοεμβρίου ένα αυτοδιοικητικό, αλλά και ένα βαθιά πολιτικό μήνυμα.

Από τη μία πλευρά ότι στηρίζουν όσους υποψήφιους πιστεύουν στη διοικητική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη», γυρνώντας την πλάτη σε όσους βλέπουν μόνο την καρέκλα του δημάρχου ως ένα ακόμα προνόμιο εξουσίας για πελατειακή σπατάλη.

Από την άλλη πλευρά, υπογραμμίζει, οι πολίτες θα δώσουν ένα καθαρό στίγμα για το πού θέλουν να πάει η χώρα.

Ο κ. Παπανδρέου εξηγεί ότι το Νοέμβριο συγκρούονται δύο διαφορετικές αντιλήψεις: από τη μία αυτοί που φυγομάχησαν μπροστά στα προβλήματα, που υπόσχονται «μαγικές φόρμουλες» εξαπάτησης των πολιτών, που ταυτίζονται με τα κατεστημένα συμφέροντα και θέλουν να γυρίσουν τη χώρα πίσω.

Και από την άλλη, η Ελλάδα που κερδίζει τη μάχη, που δημιουργεί, καινοτομεί και τολμά τις ριζικές αλλαγές.

«Θα ακολουθήσουμε το δρόμο της μικροκομματικής μιζέριας ή το δρόμο των γενναίων αλλαγών; Οι πολίτες καλούνται να επιβεβαιώσουν την αποφασιστικότητά τους για αλλαγές. Τη βούλησή τους να στηρίξουν και να συμμετάσχουν στις αλλαγές αυτές.

» Μπορούμε να στείλουμε μαζί ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τα μέσα και προς τα έξω ότι συνεχίζουμε την πορεία μπροστά.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου