Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Φώτης Κουβέλης: Η εκλογολογία λειτουργεί αποπροσανατολιστικά για τα προβλήματα του τόπου


Το Κράτος πρέπει να προχωρήσει στην ουσιαστική Αυτοδιοίκηση, στην ουσιαστική αποκέντρωση και στην περιφερειακή συγκρότηση του κράτους, τόνισε ο κ. Κουβέλης
Στην Πελοπόννησο περιόδευσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης. «Η εκλογολογία λειτουργεί αποπροσανατολιστικά για τα προβλήματα του τόπου» τόνισε, καλώντας τους πολίτες να κινηθούν μακριά από το κύμα πόλωσης.

«Το πελατειακό κράτος εξακολουθεί να υπάρχει και η ανεργία καλπάζει. Η Δημοκρατική Αριστερά θεωρεί ότι η προσθήκη έμμεσων φόρων επιβαρύνει δυσβάσταχτα τα πλατιά λαϊκά στρώματα και διαμορφώνει τις συνθήκες της ακρίβειας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης.

Παράλληλα, τόνισε ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές γίνονται σε καθεστώς οικονομικής δημοσιονομικής κρίσης.

Ο «Καλλικράτης», εξήγησε, δεν μεταβίβασε τους αναγκαίους οικονομικούς πόρους ώστε οι εκχωρημένες αρμοδιότητες και εξουσίες προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση να μετατραπούν σε καθημερινό ανταποδοτικό αποτέλεσμα προς όφελος των πολιτών.

Πρόσθεσε ότι το Κράτος πρέπει να προχωρήσει στην ουσιαστική Αυτοδιοίκηση, στην ουσιαστική αποκέντρωση και στην περιφερειακή συγκρότηση του κράτους.

Καταψηφίσαμε, είπε, το Μνημόνιο και τους σχετικούς νόμους, στη βάση συγκεκριμένων θέσεων, προτάσεων και διεκδικήσεων.

«Ολοι εκείνοι που καλούν σε αντιμνημονιακές συσπειρώσεις εισηγούνται την ακύρωση και πολιτική ακινησία της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Τέλος, ζήτησε από τους πολίτες να στηρίξουν το συνδυασμό του κ. Γιώργου Τσόγκα στην περιφέρεια Πελοποννήσου.

Για την τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού είπε ότι είναι πρόσφορο πεδίο ανάπτυξης συνεργασιών προκειμένου να αναδεικνύεται η κοινωνία πολιτών και κάλεσε να υπερψηφίσουν το συνδυασμό Συνεργασία για την Τρίπολη-πρωτεύουσα πόλη, επικεφαλής του οποίου είναι ο κ. Νίκος Δελφάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου