Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Οι θέσεις της Κοινωνικής Συμφωνίας για την περιφερειακή ανάπτυξη

ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Η Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ
Στην πολιτική της "Κοινωνικής Συμφωνίας" για την περιφερειακή ανάπτυξη και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αναφέρθηκε η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη η οποία βρέθηκε στο Ρέθυμνο, σήμερα στο πλαίσιο της περιοδείας της στην Κρήτη.
Οι θέσεις της Κοινωνικής Συμφωνίας για την περιφερειακή ανάπτυξη
Η κ. Κατσέλη συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ρεθύμνης Γιώργη Μαρινάκη, ο οποίος την ενημέρωσε για θέματα της πόλης και του Καλλικρατικού δήμου ενώ κουβέντιασαν για την απορρόφηση των Ευρωπαϊκών Κονδυλίων και τη μείωση κονδυλίων που αφορούν στην αυτοδιοίκηση. Η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας με τους υποψήφιους του κόμματος στο νομό και στελέχη επισκέφθηκε την Παλιά Πόλη, καταστήματα και επιχειρήσεις ενώ κατέληξε σε καφέ της παραλίας και συναντήθηκε με πολίτες του Ρεθύμνου.
Στο πλαίσιο της επικοινωνίας της με τους πολίτες η κ. Κατσέλη επεσήμανε σημεία από τις προτάσεις της "Κοινωνικής Συμφωνίας" για την οικονομία και την ανάπτυξη αλλά και για το πώς μπορεί να βγει από το αδιέξοδο η χώρα.
Μεταξύ αυτών μίλησε για την ανάγκη μείωσης των φορολογικών συντελεστών, την ανάγκη να δοθεί χρήμα στην αγορά μέσω των τραπεζών αλλά και την ενίσχυση της ανάπτυξης και της στήριξης του αγροτικού και κτηνοτροφικού κλάδου.
Αναφέρθηκε επίσης στους λόγους που οδήγησαν στο να δημιουργηθεί το κόμμα της Κοινωνικής Συμφωνίας ενώ επεσήμανε την ανάγκη να υπάρχει μεγαλύτερη αντιπροσώπευση του επιχειρηματικού και εμπορικού κόσμου σε κεντρικό επίπεδο σε μία περίοδο όπου τα επιμελητήρια οφείλουν να εκσυγχρονιστούν για το καλό των τοπικών κοινωνιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου