Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Η Διακομματική κρίνει την τύχη του ντιμπέιτ

ΚΡΥΦΤΟΥΛΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ
 Η διακομματική επιτροπή θα κρίνει τελικά την τύχη -διεξαγωγή και όρους- του ντιμπέιτ καθώς η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει την παρελκυστική πολιτική.
Η Διακομματική κρίνει την τύχη του ντιμπέιτ
Ερωτηθείς σχετικά και κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον τρόπο συγκέντρωσης και μετάδοσης των φετινών εκλογικών αποτελεσμάτων, ο κ. Γιαννίτσης ανέφερε ότι σε επικοινωνία που είχε μαζί του, σήμερα, ο στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά, Γιώργος Μουρούτης, ζήτησε εκ νέου το θέμα να παραπεμφθεί στη διακομματική επιτροπή την ερχόμενη Πέμπτη ή Παρασκευή, αίτημα το οποίο έγινε αποδεκτό.
Αργότερα σε ανακοίνωσή του εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Μιχελάκης ανέφερε:
«Η Νέα Δημοκρατία ζήτησε, χθες, την σύγκληση της Διακομματικής Επιτροπής, για το θέμα των debate, προκειμένου να βρεθεί και να συμφωνηθεί μια νέα διαδικασία, που δεν θα περιορίζεται σε τηλεοπτικούς μονολόγους, αλλά θα εγγυάται ουσιαστικό διάλογο και ενημέρωση των πολιτών.
Σήμερα το πρωί, επικοινώνησε με τη Νέα Δημοκρατία ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάσος Γιαννίτσης και αποδέχθηκε την πρόταση μας να περιλάβει το θέμα αυτό, στην ημερήσια διάταξη της επικείμενης συνεδρίασης της Διακομματικής Επιτροπής.
Αποκλειστικός στόχος της Νέας Δημοκρατίας, είναι η απρόσκοπτη ενημέρωση των πολιτών».
Αιχμές κατά των προέδρων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αφήνει η Δημοκρατική Συμμαχία με αφορμή το ντιμπέιτ.
«Επιχειρούν το “στρίβειν δια του ντιμπέιτ”», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Θανάσης Ζορμπάς χαρακτηρίζοντας τους Ευ. Βενιζέλο και Αντ. Σαμαρά «αδιόρθωτους» και σημειώνοντας ότι, ενώ συνεργάστηκαν άψογα για τη χαριστική ρύθμιση των χρεών των κομμάτων τους, είναι ανίκανοι να συνεννοηθούν για να οργανώσουν ένα απλό τηλεοπτικό διάλογο.
«Η Δημοκρατική Συμμαχία θα συμμετάσχει σε οποιονδήποτε διάλογο που θα γίνει με ισότιμη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών», δήλωσε ο κ. Ζορμπάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου