Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Βενιζέλος: Ακραίο παράδειγμα δωρεάν μαγκιάς από τον Σαμαρά

ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Ευθεία επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά έκανε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κομοτηνή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κάνοντας λόγο για «δωρεάν μαγκιά», ενώ «θεσμικό παραλήρημα» χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα περί εντολής σχηματισμού κυβέρνησης.
Βενιζέλος: Ακραίο παράδειγμα δωρεάν μαγκιάς από τον Σαμαρά
«Θεωρώ δε ακραίο παράδειγμα δωρεάν μαγκιάς, όπως έχω πει, το να λέει κάποιος ότι χρειαζόμαστε έναν ισχυρό πολιτικό ηγέτη που θα αρνηθεί να πληρώσει το χρέος. Που θα αρνηθεί να εξυπηρετεί τις υποχρεώσεις προς το εξωτερικό, πριν καλυφθούν οι υποχρεώσεις στο εσωτερικό για μισθούς, συντάξεις, επιχορηγήσεις. Ναι υπάρχει αυτή η πολιτική ηγεσία. Είναι μπροστά σας. Γιατί εμείς αρνηθήκαμε να πληρώσουμε 106 δισεκατομμύρια ευρώ χρέους και μειώσαμε το δημόσιο χρέος κατά 50% του ΑΕΠ. Η μεγαλύτερη μείωση και αναδιάρθρωση χρέους όλων των εποχών. Άλλαξε η βάση αναφοράς.
Η ανάπτυξη δεν είναι λόγια. Δεν είναι ευχές. Δεν είναι όνειρο που το βλέπεις ένα βράδυ. Η ανάπτυξη χρειάζεται δουλειά. Προεργασία. Προϋποθέσεις» είπε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Παράλληλα κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά για επίδειξη αλαζονικής συμπεριφοράς, καθώς όπως είπε, ο πρόεδρος της ΝΔ απειλεί πως αν δεν επιτευχθεί ο στόχος της μονοκομματικής διακυβέρνησης θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, που σημαίνει την οικονομία σε καταστροφή και την Ελλάδα σε αδιέξοδο.
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι αυτή η τακτική «μολύνει» πλέον και άλλους πολιτικούς φορείς. Επέκρινε μάλιστα τον κ. Κουβέλη διότι δηλώνει πως δεν θα συνεργαστεί με άλλο κόμμα και θα επιζητήσει επανάληψη των εκλογών, «αναπαράγοντας το επιχείρημα του κ. Σαμαρά».

  • «Θεσμικό παραλήρημα» οι δηλώσεις Τσίπρα
Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «επιδημία», φέρνοντας ως παράδειγμα τον κ. Τσίπρα, λέγοντας ότι «σήμερα είπε το εξής αμίμητο: Θα πάρω και εγώ εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δεν θα την επιστρέψω. Θα ζητήσω να σχηματίσω κυβέρνηση». Θα γίνει πρωθυπουργός δηλαδή, θα κάνει την δική του κυβέρνηση και θα πάει στη Βουλή και με τον λαό στους δρόμους θα διεκδικήσει να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος. Χαρακτήρισε επίσης τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα ως «θεσμικό παραλήρημα», λέγοντας πως «κάποιοι με κυνικό τρόπο εμπορεύονται ψευδαισθήσεις». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σκέπτεται εκτός συνταγματικού πλαισίου ή λέει ωμα πολιτικά ψέματα είπε ο κ. Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ακόμη ότι «εμείς είμαστε στο μέσον του πολιτικού φάσματος. Πάντα αυτή η μεγάλη προοδευτική παράταξη ήταν στο μέσο του πολιτικού φάσματος. Θέλουμε να είμαστε το πρώτο κόμμα. Όχι γιατί αντιμετωπίζουμε ποδοσφαιρικά τις εκλογές και θέλουμε να νικήσει η ομάδα μας, αλλά γιατί εκ των πραγμάτων εμείς είμαστε αυτοί που μπορούμε να διαμορφώσουμε τη μεγάλη συμμαχία των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, της υπευθυνότητας, της αλληλεγγύης και των προοδευτικών μεταρρυθμίσεων» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε με έμφαση:
«Εμείς έχουμε το σχέδιο, έχουμε τη στρατηγική της αυτοδύναμης Ελλάδας. Έχοντας την πρώτη θέση, μπορούμε να κοιτάξουμε αριστερά, να διαμορφώσουμε τον κεντροαριστερό πυρήνα της νέας κυβέρνησης και της νέας πλειοψηφίας. Να κοιτάξουμε και προς τον χώρο της συντηρητικής παράταξης, γιατί και εκεί υπάρχουν φιλοευρωπαϊκές σοβαρές δυνάμεις και να διαμορφώσουμε τον εθνικό συναγερμό γιατί όλοι μαζί πρέπει να σηκώσουμε στους ώμους μας την Ελλάδα».

  • «Ο λαός της Θράκης στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας και νίκης» 
«Ο λαός της Θράκης, εδώ στην πολυπολιτισμική Κομοτηνή, στην Κομοτηνή όπου συμβιώνουν αρμονικά όλα τα θρησκεύματα, όλοι οι πολιτισμοί, στέλνει ένα μήνυμα αυτοπεποίθησης, αισιοδοξίας και νίκης» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Επέμενε στους άξονες του σχεδίου ανασυγκρότησης, για να θωρακιστεί η Ελλάδα και να γίνει ένα δημοσιονομικά αυτάρκες και θεσμικά ισοδύναμο μέλος της Ευρωζώνης. Πρώτη προϋπόθεση είναι να προστατευθούν, να πιάσουν τόπο και να δημιουργήσουν δυναμική οι μεγάλες θυσίες που ήδη έκανε και κάνει ο ελληνικός λαός, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και δεσμεύτηκε ότι δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι.
Τόνισε με έμφαση ότι δεν θα θιγούν χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι, δεν θα γίνουν οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων και θα δοθεί έμφαση κυρίως στις διαρθρωτικές αλλαγές για μικρότερο και λιγότερο δαπανηρό κράτος.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους νέους υπογραμμίζοντας ότι «έχουμε διασφαλίσει 400 εκατ. για τα προγράμματα αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων, για τη νεανική επιχειρηματικότητα, για την κατάρτιση κι αυτό ήταν βασικό αντικείμενο της επιστολής μου στον κ. Μπαρόζο».
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής, ο κ. Βενιζέλος κάλεσε τους φίλους και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, «να πάρουν την υπόθεση των εκλογών στα χέρια τους» και «να διαδώσουν τις ιδέες του κινήματος πόρτα - πόρτα», ενώ η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών της Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου