Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Τσίπρας: Το όνειρο μιας αριστερής κυβέρνησης μπορεί να γίνει πραγματικότητα

«Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΑΝΙΚΟ ΣΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ»
 Κάλεσμα προς τους αριστερούς πολίτες, τους κομμουνιστές, τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, τους οικολόγους και όσους θέλουν να αλλάξει η πορεία των πραγμάτων στη χώρα, να στηρίξουν με τη ψήφο τους τον ΣΥΡΙΖΑ με στόχο τον σχηματισμό μίας αριστερής κυβέρνησης, απηύθυνε στη σημερινή συνέντευξη τύπου στο Ζάππειο ο Αλέξης Τσίπρας.
Τσίπρας: Το όνειρο μιας αριστερής κυβέρνησης μπορεί να γίνει πραγματικότητα
Μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές "ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την πολιτική ζωή στην Ελλάδα, το φάντασμα μιάς κυβέρνησης της αριστεράς", είπε ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζοντας ότι η προοπτική αυτή έχει προκαλέσει πανικό στην εγχώρια διαπλοκή και το κατεστημένο, που οργανώσουν τις δυνάμεις τους, συκοφαντούν και λοιδορούν τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε, αυτό το όνειρο να μην γίνει πραγματικότητα. Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι δεν θα το καταφέρουν, καθώς όπως είπε, τα μηνύματα που παίρνει από όλη την Ελλάδα είναι κάτι παραπάνω από θετικά.

«Το γεγονός ότι το όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα και ταυτόχρονα εφιάλτης για τις γερασμένες δυνάμεις, για τις δυνάμεις της γερασμένης Ελλάδας γι' αυτές που έχουν την ευθύνη που μας οδήγησαν έως εδώ, το γεγονός αυτό τους κάνει να τρομοκρατούνται, να πανικοβάλλονται» είπε ακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.
Εξέφρασε παράλληλα την απόλυτη ικανοποίησή του γιατί η πολιτική συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως είπε η πρότασή του για μία κυβέρνηση της αριστεράς, βρέθηκαν στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης. Επιδιώξαμε αυτή την εξέλιξη, είπε ο κ. Τσίπρας, υπενθυμίζοντας ότι η πρόταση για κυβέρνηση της αριστεράς βρίσκεται στο τραπέζι εδώ και ένα χρόνο και μάλιστα, όπως είπε έχει περιγράψει και τα βήματα που θα κάνει αυτή η κυβέρνηση, καταγγελία της δανειακής σύμβασης και ακύρωση του Μνημονίου, για να ανατραπεί η πορεία καταστροφής της χώρας.
Αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο προβλήθηκαν τις τελευταίες ημέρες οι δηλώσεις του για το θέμα των συνεργασιών και ειδικότερα με τους "Ανεξάρτητους Έλληνες" του κ. Καμένου, ο κ.Τσίπρας κατήγγειλε ότι το πολιτικό κατεστημένο και η διαπλοκή έχουν πανικοβληθεί από την προοπτική μιάς νίκης της αριστεράς και έχουν φθάσει σε σημείο να λένε ότι θα συνεργαστούμε με δυνάμεις με τις οποίες μας χωρίζει προγραμματικό και ιδεολογικό χάσμα και ούτε λίγο, ούτε πολύ, λένε ότι χτίζουμε γέφυρες ανάμεσα στον Στάλιν και τον Χίτλερ, μας έχουν αποκαλέσει τρομοκράτες και κουκουλοφόρους και μας κατηγορούν και για την άνοδο της Χρυσής Αυγής. Η κυβέρνηση της αριστεράς, είπε ο κ.Τσίπρας, θα είναι μιά προοδευτική κυβέρνηση, θα βασίζεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων και όχι στους διαδρόμους της διαπλοκής.
Οι επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο κ. Τσίπρας τους γυρίζουν μπούμερανγκ, γιατί δεν πείθουν κανέναν πιά. Στην ερώτηση για τις επικρίσεις που δέχεται από το ΚΚΕ για συμφωνίες των συνδικαλιστών του με την εργοδοσία για μειώσεις μισθών ο κ. Τσίπρας αντεπιτέθηκε λέγοντας οι δυνάμεις του κόμματός του είναι δυνάμεις αντίστασης και όπως είπε το τι μπορεί να έχει συμβεί σε επιμέρους θέματα δεν είναι κριτήριο για τη συνεργασία σε κυβερνητικό επίπεδο για την αντιμετώπιση της κρίσης. Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε ως παράδειγμα την στάση του ΚΚΕ στις δημοτικές εκλογές στην Καισαριανή, όπου αποφάσισε να ψηφίσει λευκό παρά να στηρίξει αριστερό υποψήφιο. Σήμερα, είπε ο κ.Τσίπρας κρίνεται το μέλλον του τόπου και η πορεία καταστροφής δεν μπορεί να ανατραπεί χωρίς κυβέρνηση της αριστεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου