Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Παπαρήγα: Οποια κυβέρνηση και να βγει δεν θα καθίσει για πολύ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ MEGA
Την πεποίθησή της ότι θα σχηματιστεί κυβέρνηση, η οποία θα ανατραπεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, εξέφρασε η γεν. γραμ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, προβλέποντας παράλληλα «μεταγραφές» βουλευτών ακόμη και μετά τις εκλογές.
Παπαρήγα: Οποια κυβέρνηση και να βγει δεν θα καθίσει για πολύ
Η κ. Παπαρήγα μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega εκτίμησε ότι στη νέα Βουλή που θα σχηματιστεί θα υπάρξουν πολλές αναταράξεις. «Μετά τις εκλογές και δεν ξέρω σε 6 μήνες, σε 1 χρόνο, σε 1,5, όποια κυβέρνηση βγει δεν θα καθίσει και πολύ θα την ανατρέψει ο λαός. Τόσες μεταγραφές βουλευτών που έχουν γίνει, φύγαν βουλευτές από τη ΝΔ και φτιάχτηκε το κόμμα του κ. Καμμένου. Φύγαν βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ και πήγαν με τον κ. Κουβέλη και φύγαν και βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ και πήγαν και με τον κ. Κουβέλη. Έχουν γίνει παρά πολλές μεταγραφές που σημαίνει ήδη δημιουργούνται δίαυλοι επικοινωνίας για την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού» σημείωσε η γ.γ. του ΚΚΕ.

«Μία αναμόρφωση η οποία θα προσπαθήσει να αναπτερώσει τις χίμαιρες, τις αυταπάτες του λαού. Και μπορεί και οι πολιτικοί αρχηγοί να φύγουν από το τη μέση. Εδώ σε δύο χρόνια έφυγε ο κ. Παπανδρέου, στα 5 ο κ. Καραμανλής. Μιλάμε σαν πολιτικοί αρχηγοί. Άρα η επόμενη βουλή θα έχει πολύ μεγάλη ευκινησία ανάμεσα στα κόμματα. Άλλη θα βγει. Άλλη θα εξελιχθεί και νομίζω ότι σταθερή δύναμη θα είναι το ΚΚΕ».
Για το ενδεχόμενο δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης σε περίπτωση που οι κάλπες της 6ης Μαΐου δεν καταλήξουν σε αυτοδύναμη κυβέρνηση. «Κάνουμε μία πολιτική εκτίμηση. Μία πρόβλεψη γιατί υπάρχει το κομματικό υλικό σήμερα για να φτιάξεις μία κυβέρνηση. Και μάλιστα κάτω από την πίεση της Ε.Ε. που όλοι την παίρνουν υπόψιν και του ΔΝΤ, κάτω από τους εκβιασμούς. Υπάρχει ο συνεκτικός κρίκος ανάμεσα σε τρία κόμματα. Τώρα προεκλογικά δεν θα ομολογήσουν αυτό το πράγμα. Γιατί η μάχη γίνεται για την πρώτη, τη δεύτερη ή την τρίτη θέση» υπογράμμισε.
Για την κριτική που δέχεται το ΚΚΕ για την κάθετη άρνηση του σε συνεργασίες με δυνάμεις της Αριστεράς η κ. Παπαρήγα απάντησε: «Τώρα αν η σταθερότητα θεωρείται δογματισμός και οπισθοδρόμηση δεν ξέρω. Αλλά αν οι κωλοτούμπες, οι μεταπτώσεις και οι παλινωδίες είναι πρόοδος τότε αυτή την πρόοδο δυσκολευόμαστε να την καταλάβουμε, να την υιοθετήσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου