Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Υποψήφια στη Β΄ Αθήνας και στη Λάρισα η κ. Κατσέλη



Κων. Ζουλας, Η Καθημερινή, 21/4/2012
Στις εκλογικές περιφέρειες της Β΄ Αθήνας και της Λάρισας θα είναι υποψήφια η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, κ. Λούκα Κατσέλη, ενώ στη γνώριμή του Α΄ Θεσσαλονίκης θα διεκδικήσει την ψήφο ο κ. Χ. Καστανίδης. Τις επιλογές αυτές αναμενόταν αργά το βράδυ να γνωστοποιήσει το κόμμα των δύο πρώην υπουργών, καταθέτοντας πλήρη ψηφοδέλτια σχεδόν σε όλη την επικράτεια. Στις περιφέρειες άλλωστε που εκλέγονταν ως βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα δοκιμαστούν όλα τα κεντρικά στελέχη της Κοινωνικής Συμφωνίας: Η κ. Μαρία Κυριακοπούλου και ο κ. Ανδ. Τριανταφυλλόπουλος θα κατέλθουν στην Αχαΐα, ο κ. Τ. Δημητρουλόπουλος στην Ηλεία, η κ. Βούλα Τεκτονίδου στην Α΄ Θεσσαλονίκης, ενώ ο κ. Λ. Μίχος στη Β΄ Αθηνών.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κ. Κατσέλη αμφισβήτησε την πολύ χαμηλή επίδοση που καταγράφει το κόμμα της στις δημοσκοπήσεις, εκτιμώντας ότι οι έρευνες δεν είναι αξιόπιστες, καθώς υπάρχει ένας ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός αναποφάσιστων. Επετέθη δε με δριμύτητα τόσο στον κ. Βενιζέλο όσο και στον κ. Σαμαρά, υποστηρίζοντας ότι «ουδείς εκ των δύο διαθέτει τη βούληση, την αποφασιστικότητα και την τεχνογνωσία για να συντάξουν και να επαναδιαπραγματευθούν με επιτυχία ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση».
«Μας χωρίζει χάσμα με το ΠΑΣΟΚ διότι ο κ. Βενιζέλος έχει δεσμευθεί σε μια πολιτική βαθιάς ύφεσης, μονόπλευρης λιτότητας και εσωτερικής υποτίμησης, η οποία θα μεταφρασθεί σε νέους φόρους και νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων από τον Ιούνιο» εξετίμησε, ενώ επανέλαβε την πρόβλεψή της ότι «το νέο Μνημόνιο θα οδηγήσει τη χώρα με μαθηματικό τρόπο στη χρεοκοπία». Κάλεσε τους πολίτες να εμπιστευθούν το κόμμα της, το οποίο, όπως είπε, «είναι το μόνο που διαθέτει πλήρες εναλλακτικό εθνικό σχέδιο για να δημιουργηθούν γρήγορα συνθήκες ανάπτυξης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου