Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Ο Καραμανλής έλυσε τη σιωπή του για να στηρίξει Σαμαρά...

ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ
Στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση, ύστερα από περίπου δυόμισι χρόνια πολιτικής αφωνίας, προχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης ο Κώστας Καραμανλής αποπειρώμενος να στηρίξει τον Αντώνη Σαμαρά.
Ελυσε τη σιωπή του για να στηρίξει Σαμαρά...
Στη δήλωσή του αναφέρει:
«Το κυρίαρχο ζητούμενο στις επικείμενες εκλογές είναι η πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα. Κρίσιμες αποφάσεις πρέπει να ληφθούν, διαρθρωτικές αλλαγές να προχωρήσουν γρήγορα και, πάνω απ' όλα, επείγει μια ολοκληρωμένη αναπτυξιακή πολιτική που θα βγάλει τη χώρα από την αδιέξοδη δίνη της ύφεσης.
Η χώρα πρέπει να μπορεί να κυβερνηθεί με ξεκάθαρη πολιτική στόχευση και χρονικό ορίζοντα τετραετίας.
Διαφορετικά η πρωτοφανής περιπέτεια που βιώνει ο τόπος μπορεί να επιδεινωθεί σε όλα τα επίπεδα, οικονομικά, κοινωνικά, ακόμα και εθνικά.
Αναγκαία προϋπόθεση για την πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα είναι η ενίσχυση της Νέας Δημοκρατίας.
Όσο μεγαλύτερη στήριξη έχουν η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς, τόσο πιο βάσιμη γίνεται η ελπίδα ότι μπορούμε να βγούμε από την κρίση χωρίς ακόμα μεγαλύτερο κόστος».
Υπενθυμίζεται ότι Καραμανλής και Σαμαράς είχαν θερμό εναγκαλισμό, τόσο πριν από την ομιλία του προέδρου της ΝΔ στο Ζάππειο όσο και αμέσως μετά το τέλος της, επιβεβαιώνοντας έτσι τις πληροφορίες που ήθελαν τους δύο άνδρες να κηρύσσουν ανακωχή -παρά τις πολλές και μεγάλες πολιτικές διαφορές που τους χωρίζουν- κατά την προεκλογική περίοδο.
Η σημερινή δήλωση, επιβεβαιώνει έτσι το ρεπορτάζ του Εθνους (Γιάννης Σαραντάκος) σύμφωνα με το οποίο ο πρώην πρωθυπουργός, επρόκειτο να αποδεχθεί το αίτημα του διαδόχου του και να προχωρήσει σε δημόσια παρέμβαση (την πρώτη έπειτα από δυόμισι χρόνια), με την οποία θα ζητεί από τους πολίτες να στηρίξουν τη ΝΔ και τον πρόεδρό της.
Ο κ. Καραμανλής είχε αρχικά προγραμματίσει να κάνει μια τέτοια δήλωση την ημέρα των εκλογών και συγκεκριμένα μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, του ζητήθηκε να κάνει νωρίτερα την παρέμβασή του, καθώς εκτιμάται ότι θα βοηθήσει προς την κατεύθυνση της συσπείρωσης των ψηφοφόρων της ΝΔ, που παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.
Οι δύο άνδρες είχαν τετ α α τετ και κατά το χθεσινό μνημόσυνο για τα 14 χρόνια από τον θάνατο του ιδρυτή της παράταξης Κων/νου Καραμανλή:
«Μπράβο, πας πολύ καλά», είπε στον πρόεδρο της ΝΔ ο Κ. Καραμανλής. «Σε ευχαριστώ για τη στήριξή σου», του απάντησε εκείνος. Οι δύο άνδρες δεν έμειναν για πολύ μόνοι. Δεν ήθελαν; Δεν μπόρεσαν; Ποιος ξέρει; Λίγα λεπτά μετά, κατέφθασε στο σημείο, όπου μιλούσαν χαμηλόφωνα, ο Β. Μεϊμαράκης, ο οποίος εξελίσσεται σε «κρίκο» μεταξύ του πρώην και του νυν προέδρου του κόμματος.
Γεννηματά: Ξέχασε τις ευθύνες του
Τη δήλωση Καραμανλή σχολίασε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Ο κ. Καραμανλής έσπασε τη σιωπή του. Μίλησε για πρώτη φορά από το 2009. Θυμήθηκε να στηρίξει τη Νέα Δημοκρατία. Ξέχασε όμως τις ευθύνες της διακυβέρνησης του τόπου από την παράταξη του και τις εξηγήσεις που περιμένουν οι πολίτες.
Ξέχασε το μεγάλο έλλειμμα 15,8 τοις εκατό και τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας.Ξέχασε ότι δραπέτευσαν για να μην αναλάβουν τις ευθύνες τους. Οι πολίτες όμως δεν ξεχνούν τις ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας.
Στις 6 Μαΐου θα αναδείξουν το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα για να διαμορφώσει μια συμμαχία υπευθυνότητας, αλληλεγγύης και προοδευτικών μεταρρυθμίσεων.
Ξέχασε όμως τις ευθύνες της διακυβέρνησης του τόπου από την παράταξη του και τις εξηγήσεις που περιμένουν οι πολίτες.
Ξέχασε το μεγάλο έλλειμμα 15,8 τοις εκατό και τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας.
Ξέχασε ότι δραπέτευσαν για να μην αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Οι πολίτες όμως δεν ξεχνούν τις ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας.
Στις 6 Μαΐου θα αναδείξουν το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα για να διαμορφώσει μια συμμαχία υπευθυνότητας, αλληλεγγύης και προοδευτικών μεταρρυθμίσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου