Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Ο Αρεοπαγίτης Χαράλαμπος Αθανασίου επικεφαλής στο Επικρατείας της ΝΔ


O Πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Αεροπαγίτης Χαράλαμπος Αθανασίου βρίσκεται στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ, ενώ ακολουθούν οι δύο στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, Χρύσανθος Λαζαρίδης και Γιάννης Μιχελάκης. Στην 4η θέση βρίσκεται ο χημικός μηχανικός του Πολυτεχνείου της Λοζάνης Ηλίας Κονοφάγος, και ακολουθούν η Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Αναστασία Σαλή- Παπασαλή, ο πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής Σταύρος Παπαγεωργίου, η πολιτική μηχανικός Μαρία Ελένη Σούκουλου - Βιλιάλη, ο οικονομολόγος και γιός του δολοφονημένου Γρηγορίου Λαμπράκη, Θεόδωρος, ο υπάλληλος της δασικής υπηρεσίας Γιώργος Πετράκης, ο πτυχιούχος Μηχανολογίας Σωτήριος Βαχαβιώλος, η Μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών Δήμητρα Λυγούρα και ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Δημήτρης Τσομώκος 

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, ανακοινώνοντας το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματός του τόνισε πως απεικονίζει βασικές προτεραιότητες της πολιτικής της ΝΔ και πως είναι ένα ψηφοδέλτιο που επιβραβεύει την αξιοσύνη, την καταξίωση, το ήθος. «Εκφράζει τη βούλησή μας να κάνουμε πράξη τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο της χώρας. Να προτάξουμε την απόδοση Δικαιοσύνης, αλλά και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Να ανταποκριθούμε στο αίτημα των πολιτών για αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου, εφαρμογή των νόμων παντού» τόνισε ο κ. Σαμαράς επισημαίνοντας πως «εκφράζει, την έμφαση που δίνουμε στην αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου που διαθέτει η πατρίδα μας στα εδάφη και τις θάλασσές της». 

Για τον Πρόεδρο της ΝΔ το ψηφοδέλτιο «συνδέεται με την απόφασή μας να αξιοποιήσουμε την παρουσία μας στην Ευρώπη - όπως ακριβώς έκανε και η Κύπρος - για να προχωρήσουμε στην ανακήρυξη και την αξιοποίηση της ελληνικής ΑΟΖ, και εκφράζει μια βασική πτυχή της πολιτικής μας για στροφή στην πραγματική Οικονομία, ανάταξη και ανάπτυξη».

Οπως τόνισε ο κ. Σαμαράς, με το ψηφοδέλτιο αυτό η ΝΔ στέλνει παντού το μήνυμα ότι η Ελλάδα - παρά τις αντιξοότητες, παρά τα προβλήματα που αφήνει πίσω του το ΠΑΣΟΚ - είναι μια πλούσια χώρα, «που μπορεί να τα καταφέρει και θα τα καταφέρει και εκφράζει τη θέληση του κόμματος να καταργηθούν τα διαχωριστικά τείχη του χθες και να ενώσουμε τους Έλληνες για το αύριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου