Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Ο Πύρρος Δήμας επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ


«Με αυτό το ψηφοδέλτιο που συμβολίζει πολλά πράγματα, δίνουμε τη μάχη για την νίκη στις εκλογές, για την πρωτιά, για την αυτοδύναμη Ελλάδα, για τη μεγάλη εθνική συμμαχία των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων της υπευθυνότητας, της αλληλεγγύης και των προοδευτικών μεταρρυθμίσεων», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Κινήματος στην Ιπποκράτους. «Την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας καταλαμβάνει ο Ολυμπιονίκης μας Πύρρος Δήμας, ο οποίος, με τα τέσσερα ολυμπιακά μετάλλιά του, συμβολίζει την Ελλάδα που προσπαθεί, αγωνίζεται και πετυχαίνει, την Ελλάδα που πρέπει να σηκωθεί και πάλι και να σταθεί όρθια», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.


«Πρέπει να σηκώσουμε από πάνω μας το μεγάλο βάρος της δημοσιονομικής εξάρτησης, το μεγάλο βάρος του μνημονίου, πρέπει να κάνουμε την άρση αυτού του εθνικού βάρους που ξεκινήσαμε με την μείωση του χρέους», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι «θέλω να ευχαριστήσω τον Πύρρο γιατί δέχθηκε να ενταχθεί στην ενεργό πολιτική και να στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ μαζί με τους υπόλοιπους 11 υποψηφίους».

«Έχει τιμήσει την Ελλάδα, έχει σηκώσει ψηλά την ελληνική σημαία, έχει κάνει να ακούσουμε περήφανοι τον εθνικό μας ύμνο, είναι ένα πρόσωπο που πρέπει να το τιμήσουμε, συμβολίζει την εθνική μας ενότητα», είπε για τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος.

Για την κα Φώφη Γεννηματά, η οποία καταλαμβάνει την δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «κατέχει δικαιωματικά την θέση αυτή, η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, τέως υπουργός, τέως υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς, η Φώφη είναι η στενότερη συνεργάτις μου στη μάχη που δίνουμε για τις εκλογές αυτές και πρέπει να πω για μια ακόμη πολλοστή φορά, ότι έχω εκτιμήσει την προσωπικότητά της, την πολιτική της κρίση, την συνέπειά της, την αγωνιστικότητά της και φυσικά το απαράμιλλο ήθος της».

Για τον 33χρονο πολιτικό μηχανικό και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη που καταλαμβάνει την τρίτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «είναι ένα στέλεχος που βγαίνει από τα σπλάχνα της νεολαίας και θέλω να ελπίζω ότι με τον τρόπο αυτό δίνουμε ένα κίνητρο στους νέους ανθρώπους να παρακολουθήσουν τον λόγο μας και την δράση μας».
Ο Θεόδωρος Καρυώτης, καταλαμβάνει την 4η θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας και ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ στις ΗΠΑ, ειδικός στο Δίκαιο της Θάλασσας, παλαιό στέλεχος του ΠΑΚ, ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Σύμβαση του Μοντέγκο Μπέι που κατέληξε στο ισχύον Δίκαιο της Θάλασσας». «Ο καθηγητής Καρυώτης είναι ένας άνθρωπος που αγωνίζεται για τις θαλάσσιες ζώνες για την υφαλοκρηπίδα, για την ΑΟΖ, ένας άνθρωπος που πιστεύει βαθιά στα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Μια κοπέλα που αγωνίζεται στη μάχιμη δικηγορία και που αντιπροσωπεύει χιλιάδες νέους αγωνιζόμενους συναδέλφους της, αγωνιζόμενους μέσα στην κρίση, γιατί η κρίση χτυπάει και τους νέους επιστήμονες και επαγγελματίες», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος στην καταλαμβάνουσα την πέμπτη θέση, την 29χρονη Κυριακή Σταμαδιάνου, αντιπρόεδρο της Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων της Αθήνας.

Στην έκτη θέση βρίσκεται ο καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης, για τον οποίο ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πρώην γγ Έρευνας και Τεχνολογίας , διευθυντής του Ινστιτούτου Αγροτοβιοτεχνολογίας του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, συνδυάζει την ακαδημαϊκή παρουσία και την τεράστια ερευνητική εμπειρία σε τομείς που σχετίζονται με το εθνικό μας πρόταγμα, το νέο εθνικό παραγωγικό μοντέλο, το νέο μοντέλο αγροτικής παραγωγής».

Για τον καταλαμβάνοντα την 7η θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Τάσο Φλάμπουρα, ο κ. Βενιζέλος είπε μεταξύ άλλων, ότι «είναι ένας νέος επιχειρηματίας με τεράστιες επιτυχίες στο χώρο των τεχνολογιών του Διαδικτύου σε διεθνές επίπεδο».

Η 29χρονη Άρτεμις Παπαδάκου που καταλαμβάνει την 8η θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, είναι «η αρχιτέκτων που εργάζεται στην Ελλάδα και στην Νέα Υόρκη και η οποία ασχολείται με τον αρχιτεκτονικό φωτισμό, και η οποία έχει έντονη επιστημονική, επαγγελματική και επιχειρηματική παρουσία», σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, ενώ στην 9η θέση βρίσκεται ο εκπρόσωπος των ατόμων με αναπηρία, ο δικηγόρος και οικονομολόγος, Σωτήρης Γκασούκας.
Στην 10η θέση, βρίσκεται η Άννα Πάντου, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Αναπήρων Παίδων της ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης, στο πρόσωπο της οποίας αναφέρθηκε ο κ. Βενιζέλος ως «μιας γυναίκας αφιερωμένης στην υπηρεσία των ανάπηρων παιδιών, των παιδιών με προβλήματα εγκεφαλικής παράλυσης».
Σε ό,τι αφορά το Φραγκίσκο Γρυλλάκη που καταλαμβάνει την 11η θέση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι πρόκειται για «μια υποδειγματική περίπτωση νέου αγρότη, καινοτόμου επιχειρηματία στον αγροτικό τομέα που έφυγε από την Αθήνα, εγκαταστάθηκε στην Ιεράπετρα και μέσα σε λίγα χρόνια απέδειξε ότι μπορεί να κάνει θαύματα δουλεύοντας στην ελληνική γη».
«Τη 12η και τελευταία θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας καταλαμβάνει μια ακόμη νέα γυναίκα, 30 χρονών, γιατρός, η Μαρία Αναγνωστοπούλου, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου