Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Η Κοινωνική Συμφωνία θα κάνει τη μεγάλη ανατροπή, τόνισε η Λ. Κατσέλη


Την πεποίθηση ότι η Κοινωνική Συμφωνία θα κάνει τη μεγάλη ανατροπή στις εκλογές, ώστε με την είσοδό της στη Βουλή, να μπει "ένα ισχυρό ανάχωμα στον κατήφορο που οδηγεί η πολιτική του Μνημονίου, που ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. έχουν συμφωνήσει και υπογράψει", εξέφρασε η πρόεδρος του κόμματος, Λούκα Κατσέλη, σε πολιτική συγκέντρωση στον κινηματογράφο ΣΠΟΡΤΙΓΚ, στη Ν. Σμύρνη. Παράλληλα, με αφορμή το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης που παρουσίασε χτες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατηγόρησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι μια εβδομάδα πριν τις εκλογές "επιχειρεί να παραπλανήσει τους πολίτες". 
Η κ. Κατσέλη επικέντρωσε την κριτική της προς τον κ. Βενιζέλο σε πέντε σημεία. Ειδικότερα, είπε ότι η "υπόσχεση" του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι δεν θα θιγούν χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι και ότι δεν θα γίνουν οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων, "αναιρείται πλήρως από την υπογραφή που επέλεξε να βάλει στο δεύτερο Μνημόνιο".
Επιπλέον, η κ. Κατσέλη είπε ότι το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης για τη στρατηγική της αυτοδύναμης Ελλάδας αποτελεί "αντιγραφή" δικής της πρότασης, την οποία η ίδια, όπως είπε, είχε εκθέσει στην κυβέρνηση πριν την υπογραφή του πρώτου μνημονίου. Αναφορικά με τις δεσμεύσεις του κ. Βενιζέλου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και την υπαγωγή στις σχετικές ρυθμίσεις των ατομικών επιχειρήσεων, η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας κάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ "να εξηγήσει γιατί απέσυρε η κυβέρνηση τις ρυθμίσεις αυτές από τη Βουλή πριν λίγες εβδομάδες".
Ακόμη, η κ. Κατσέλη χαρακτήρισε "προκλητικό" το κάλεσμα του κ. Βενιζέλου προς τους ψηφοφόρους να τον υποστηρίξουν για να πιάσουν τόπο οι θυσίες των πολιτών και, τέλος, υποστήριξε ότι "το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον δημοκρατικό σοσιαλισμό, είναι αντίθετα ταυτισμένο με την βαθύτατα συντηρητική μνημονιακή προσέγγιση της κας Μέρκελ και του κ. Σαρκοζί".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου