Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Καθαρή λαϊκή εντολή για τροποποίηση του μνημονίου θα ζητήσει ο Σαμαράς


ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΟΝΤΑΣ ότι η Νέα Δημοκρατία έχει πρόγραμμα για να βγάλει τη χώρα από την κρίση με «τροποποίηση ανάπτυξης» στη συνταγή του μνημονίου (την οποία χαρακτήρισε λάθος) και ζητώντας καθαρή εντολή από το λαό για την υλοποίηση του προγράμματος αυτού και για να κυβερνήσει με «λυμένα τα χέρια», ο Αντώνης Σαμαράς στην πρώτη συνεδρίαση της Εκλογικής Επιτροπής του κόμματος ανέπτυξε τους πέντε βασικούς στόχους των εκλογών. Μεταξύ αυτών ανέφερε ότι: 
•    Πρώτος στόχος, «να ανατρέψουμε το κλίμα απελπισίας και μιζέριας στην ελληνική κοινωνία: Η Ελλάδα μπορεί και θα τα καταφέρει».
•    Δεύτερος στόχος, «να δείξουμε πώς θα τα καταφέρει: Το σχέδιό μας δίνει βαρύτητα στην ανάκαμψη με κοινωνική συνοχή και διαρθρωτικές αλλαγές».
•    Τρίτος στόχος, «να δείξουμε τη διαφορά με τους άλλους: Εμείς δεν λέμε ότι λεφτά υπάρχουν, διαφέρουμε από το ΠΑΣΟΚ που μας έφερε στην κρίση, αλλά και από την Αριστερά που δεν έχει αναγνωρίσει τα λάθη της και δεν έχει προτάσεις».
•    Τέταρτος στόχος, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, είναι να πείσουμε ότι ξεχωρίζουμε, γιατί θα δείξουμε πώς θα βγούμε από την κρίση.
•    Πέμπτος στόχος, «να μιλήσουμε με απόλυτη ειλικρίνεια στον λαό, να αναπτύξουμε τις προτάσεις μας για την ανάκαμψη, την ασφάλεια την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, για να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας».
Ο κ. Σαμαράς προανήγγειλε ότι την ερχόμενη Πέμπτη στο Ζάππειο θα παρουσιάσει το σχέδιό του για την οικονομία με βασικό πυλώνα την ανάπτυξη, ενώ στις 26 Απριλίου θα παρουσιάσει το υπόλοιπο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ. Στο λεγόμενο «Ζάππειο ΙΙΙ» περιλαμβάνονται και προτάσεις για την ανακούφιση ευπαθών ομάδων, όπως χαμηλοσυνταξιούχων και πολυτέκνων, αλλά και δανειοληπτών.
  • Ψηφοδέλτια
Ως προς τα ψηφοδέλτια του κόμματος που δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες, περισσότεροι από τους μισούς από το σύνολο των 412 υποψηφίων στις 56 εκλογικές περιφέρειες είναι νέα πρόσωπα, με έμφαση στη νεολαία, σε άτομα προερχόμενα από την ΟΝΝΕΔ, αλλά και σε νέους επιστήμονες. Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου