Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Στη μάχη των ψηφοδελτίων μπαίνουν «Δράση» και «Φιλελεύθερη Συμμαχία»


Η Δράση του Στέφανου Μάνου, η οποία «κατεβαίνει» από κοινού με τη Φιλελεύθερη Συμμαχία του Γρηγόρη Βαλλιανάτου στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, ως συνασπισμός κομμάτων, θεωρεί εφικτό τον στόχο του 3% για είσοδο στη Βουλή. Στα γραφεία της οδού βασ. Σοφίας, όπου εδρεύει ο συνασπισμός, προετοιμάζουν την προεκλογική εκστρατεία, η οποία θα βασιστεί κυρίως στους εθελοντές και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δίνουν το στίγμα ενός πολιτικού σχηματισμού που πλαισιώνεται από επιστήμονες, διανοούμενους, αλλά και ανθρώπους της αγοράς.
Παράλληλα, προχωράει η κατάρτιση των ψηφοδελτίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καθηγητής Θ.Βερέμης θα είναι υποψήφιος στην Α' Αθηνών, στην οποία αναμένεται επίσης να κατέλθουν ο Γρ.Βαλλιανάτος, ο επιχειρηματίας Στρ.Μούγερ και ο εργατολόγος Γ.Ληξουριώτης.

Η οικονομολόγος Μ.Ξαφά αναμένεται ότι θα μετάσχει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ενώ τα ψηφοδέλτια του συνασπισμού αναμένεται να πλαισιώσουν επίσης, ο προερχόμενος από τη ΔΗΜΑΡ καθηγητής οικονομικών Ι. Προκοπάκης, ο πρώην αντιδήμαρχος Αθηναίων Τ.Αβραντίνης, ο μηχανολόγος και σύμβουλος επιχειρήσεων Λ.Παπαδημητρίου, ο δημοσιογράφος Δ.Γουσέτης.

Υπέρ της Δράσης έχει ταχθεί με άρθρο του στον κυριακάτικο Τύπο ο Απόστολος Δοξιάδης, ενώ φίλος του κόμματος θεωρείται και ο Αρίστος Δοξιάδης, ιδρυτικό μέλος της κίνησης «Κοινωνικός Σύνδεσμος».

«Η Δράση απευθύνεται στους Έλληνες που πληρώνουν τους φόρους τους και δεν περιμένουν ρουσφέτια, δηλαδή στους Έλληνες που στηρίζονται στις δικές τους δυνάμεις και από τις παραδοχές αυτές προκύπτει το κεντρικό σύνθημα του συνασπισμού, 'πολίτες όχι πελάτες'» τονίζουν στο εκλογικό επιτελείο, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να δοθεί έμφαση και στην κοινωνική πολιτική της Δράσης, η οποία έχει υποτιμηθεί από τα Μέσα Ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου