Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Καταδίκη των κομμάτων του μνημονίου και ψήφο εξουσίας ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας


Τους πολίτες να καταδικάσουν στις εκλογές της 6ης Μαΐου τα κόμματα του μνημονίου, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και να τα στείλουν εκεί που πραγματικά τους αξίζει, στη λήθη και την ανυποληψία της ιστορίας. κάλεσε απόψε σε ομιλία του στο παλιό τελωνείο Χανίων, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Ο κ Τσίπρας αναφέρθηκε στο δίλημμα των εκλογών λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το δίλημμα της κάλπης, όσο και να προσπαθούν τα παπαγαλάκια της διαπλοκής, όσο και να τρομοκρατούν τον κόσμο, δεν θα είναι μνημόνιο ή χρεοκοπία. Το μνημόνιο είναι πια προφανές σε όλους ότι είναι συνώνυμο της χρεοκοπίας.

Το δίλλημα της κάλπης θα είναι ένα και μοναδικό: Συγκυβέρνηση των συνεταίρων του δικομματισμού και συνέχεια της καταστροφής, βάθεμα της φτώχιας και της εξαθλίωσης ή ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ και νέος Συνασπισμός εξουσίας με πυρήνα τις δυνάμεις της αριστεράς».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν είναι τίποτα άλλο παρά το μνημόνιο, μεταφρασμένο στα ελληνικά και είπε χαρακτηριστικά ότι τα δύο κόμματα, «δεν μπορούν να μετατρέψουν την αποτυχία της πολιτικής τους σε εκβιασμό για τον ελληνικό λαό.

Δεν θα μπορέσουν να ξεφύγουν μ' αυτό το κόλπο. Θα κριθούν για τις μέχρι σήμερα επιλογές τους και τη χρεοκοπία τους. Θα κριθούν για το ότι, αφού πρώτα λεηλάτησαν τη χώρα, μετά την παρέδωσαν όμηρο στην Ε.Ε. και το ΔΝΤ. Και θα κριθούν και για το κοινό τους πρόγραμμα - το Μνημόνιο. Για τις ακόμη μεγαλύτερες θυσίες χωρίς αντίκρισμα που έχουν συνυπογράψει».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίσθηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «στις 6 Μαΐου ο λαός μας θα μετατρέψει την οργή και την αγανάκτησή του σε χρήσιμη ψήφο ανατροπής και ανασυγκρότησης.

Δώστε ψήφο εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ, δώστε μας ψήφο εξουσίας, δώστε μας τη δυνατότητα να κυβερνήσουμε τη χώρα.

Για να ανακόψουμε την προδιαγεγραμμένη από το Μνημόνιο πορεία της προς τη χρεοκοπία και το χάος». 

Από τα Χανιά για μια ακόμα φορά ο κ. Τσίπρας ζήτησε ψήφο εξουσίας, διακυβέρνησης και όχι διαμαρτυρίας. «Δεν ζητάμε ψήφο διαμαρτυρίας. Ζητάμε ψήφο για την εναλλακτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ». Και η πρώτη επιλογή ενός νέου συνασπισμού εξουσίας με πυρήνα τις δυνάμεις της αριστεράς θα είναι να υψώσουμε αμέσως ασπίδα προστασίας στην κοινωνία, για την κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στους πρώτους στόχους και τις προτεραιότητες του νέου συνασπισμού εξουσίας που όπως είπε θα είναι: 

- Η επαναφορά του κατώτερου μισθού αμέσως στο ύψος που προβλέπει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση. 

- Η αξιοποίηση κτιρίων ιδιοκτησίας του Δημοσίου, των Τραπεζών και της Εκκλησίας, η κατάλληλη αναμόρφωσή τους για να στεγαστούν οι άστεγοι.

- Η άμεση εφαρμογή στα προγράμματος πρωινής και μεσημεριανής σίτισης των παιδιών. 

- Η χορήγηση όλων των υπηρεσιών Υγείας ώστε να χορηγούν ιατροφαρμακευτική, οδοντιατρική και οφθαλμολογική περίθαλψη σε ανέργους, άστεγους και χαμηλοσυνταξιούχους, χωρίς καμία επιβάρυνση ή συμμετοχή του ασθενούς. 

- Η άμεση ρύθμιση των δανείων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Με μείωση του επιτοκίου. Με δόση που να μην ξεπερνά το 30% του εισοδήματος. 

- Με διαγραφή μέρους του χρέους αντίστοιχο με τα οφέλη που έχουν αποκομίσει οι τράπεζες. 

- Η αύξηση και επέκταση του επιδόματος ανεργίας σε όλους τους ασφαλισμένους και η χορήγησή του για όλο το διάστημα της ανεργίας. Η χορήγηση ειδικού βοηθήματος για όσους δεν έχουν εγγραφεί στο σύστημα ασφάλισης ανεργίας. 

- Η άμεση λήψη μέτρων για τη μείωση των τιμών των βασικών αγαθών με ανάλογη μείωση ή, όπου χρειάζεται, και μηδενισμό του ΦΠΑ. Η ύπαρξη ειδικών τιμολογίων των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας για ευάλωτες κατηγορίες πολιτών. 

- Η άμεση κατάργηση του χαρατσιού επί της μικρής ακίνητης περιουσίας.

-¶μεσα δραστικά μέτρα για να σπάσουμε τα καρτέλ, ώστε μέσα σε μια τετραετία να αποκατασταθεί η αγοραστική δύναμη μισθών και συντάξεων.

Από τα Χανιά ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην πρόσκληση προεκλογικής συνεργασίας στα κόμματα της Αριστεράς που δυστυχώς, όπως τόνισε, χρησιμοποιώντας διάφορες προφάσεις αρνήθηκαν. αλλά εξέφρασε την βεβαιότητα, «πως αν ο λαός μας πει το μεγάλο ΝΑΙ στην ενότητα και την ανατροπή κανείς δε θα επιμείνει στο μικρό του ΟΧΙ».

Το Σάββατο ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου