Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

H γνώμη του "Εθνους": Καθαρές οι διαφορές

ΗΛΠΙΖΕ ο Κ. Καραμανλής ότι οι τελευταίες μέρες του προεκλογικού αγώνα θα του έδιναν την ευκαιρία να περιορίσει τη διαφορά που χώριζε το κόμμα του από το ΠΑΣΟΚ, αλλά η πράξη άλλα δείχνει. Μετά την προχθεσινή διακαναλική συνέντευξη του Γ. Παπανδρέου, ήρθε η χθεσινή συγκέντρωση της Αθήνας και η κοινή γνώμη είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει τη διαφορά ανάμεσα στους δύο πολιτικούς που διεκδικούν το δικαίωμα να κυβερνήσουν τη χώρα την επόμενη τετραετία.

ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ αυτή ήταν συντριπτικά υπέρ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, καθώς επί ένα διήμερο ο Γ. Παπανδρέου παρουσίαζε την πρότασή του για την πορεία της χώρας προς το μέλλον, εξέθετε συγκεκριμένα μέτρα και πρωτοβουλίες που πρόκειται ν αναλάβει και περιέγραφε τις αλλαγές που θα επιφέρει στον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ώρα ο απερχόμενος πρωθυπουργός, μην έχοντας τίποτα το ουσιαστικό και το συγκεκριμένο ν αντιπαραθέσει, αναλωνόταν στις γνωστές ψευδολογίες για τα πεπραγμένα των κυβερνήσεών του και στους ανιαρούς ισχυρισμούς για δήθεν άρνηση του αντιπάλου του ν αντιμετωπίσει τα μέσα ενημέρωσης. Κι αυτά την ώρα που ο ίδιος ακύρωνε τη διακαναλική συνέντευξη με τους δημοσιογράφους και διέθετε τον τηλεοπτικό χρόνο σ' έναν στημένο διάλογο με επιλεγμένο ακροατήριο, που μόνο θυμηδία προκάλεσε στο τηλεοπτικό κοινό.

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ο προεκλογικός αγώνας έληξε χθες το βράδυ. Τα επιχειρήματα και τα προγράμματα των δύο κομμάτων που διεκδικούν τη διακυβέρνηση της χώρας έχουν αναπτυχθεί και τα συμπεράσματα που έχουν συναχθεί είναι συντριπτικά υπέρ του Γ. Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα να είναι γενική βεβαιότητα ότι το εκλογικό αποτέλεσμα έχει κριθεί.

ΕΚΕΙΝΟ που δεν έχει κριθεί, όμως, είναι η αυτοδυναμία και οι διαστάσεις που θα έχει, έτσι ώστε να είναι ευχερέστερη η προώθηση των αλλαγών που σχεδιάζει να επιφέρει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας.

ΓΝΩΜΗ, ΕΘΝΟΣ, 02/10/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου