Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Οι τελευταίες προεκλογικές πινελιές

  • Στο Πεδίον του Αρεως ο Καραμανλής, στην Πάτρα ο Παπανδρέου
  • Ψήφο για την αυτοδυναμία επιζητεί ο Γιώργος Παπανδρέου, ύστατη μάχη για τη συσπείρωση των νεοδημοκρατών δίνει ο Κώστας Καραμανλής


Το αποτέλεσμα των εκλογών σπανίως κρίνεται την Παρασκευή πριν απο το άνοιγμα της κάλπης. Ειδικά σ' αυτήν την αναμέτρηση σχεδον πολλά έχουν προεξοφληθεί. Ομως, οι πολιτικοί αρχηγοί δεν εχουν την πολυτέλεια της χαλάρωσης. Διότι για ορισμένους και η τελευταία ψηφος μπορεί να αποδειχτεί καθοριστικής σημασίας.

Ο Κώστας Καραμανλής ξεκίνησε μάλλον νωθρά την προεκλογική του εκστρατεία, αλλά τις τελευταίες μέρες οι δημοσιογράφοι δεν τον προλαβαίνουν. Φορτσάρει ακόμη και στο παρά πέντε. Στις 5.30 το απόγευμα θα προσπαθήσει να πείσει τους Κερκυραίους να του δώσουν ακόμη μια ευκαιρία. Και στις 8 το βράδυ προσδοκά να αντικρύσει, απο την εξέδρα του πεδίου του Αρεως, μια θάλασσα απο γαλάζιες σημαίες. Για να πάρει κουράγιο μέχρι το βράδυ της Κυριακής ,που προβλέπεται δύσκολο.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, πιο ήσυχος απο κάθε άλλη φορά, θα πάρει το δρόμο προς την Πάτρα. Συμβολική η επιλογή να κλείσει αυτην την εκστρατεία απο τη γενέτειρα των Παπανδρέου.Σε αντίθεση με τον Καραμανλή, αυτός έχει την πολυτέλεια να σκέφτεται περισσότερο τη Δευτέρα, παρά να αγωνιά για το βράδυ της Κυριακής.

Παραδοσιακές οι δραστηριότητες των δυο κομμάτων της Αριστεράς. Η Αλέκα Παπαρήγα θα πει τα τελευταία προεκλογικά της λόγια σε εργαζόμενους της Τράπεζας Πειραιώς στη λεωφόρο Συγγρού.Ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει το ίδιο στη Στατιστική Υπηρεσία και στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης δίνει την τελευταία προεκλογική του παράσταση στο ξενοδοχείο PORTO PALACE της Θεσσαλονίκης. Στη συμπρωτεύουσα δίνουν την τελευταία συνέντευξή τους ο Νίκος Χρυσόγελος και ο Μιχάλης Τρεμόπουλος των Οικολόγων Πράσινων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου