Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Κώστας Καραμανλής: Οι εκλογές κρίνουν την προοπτική του 2011

  • Κεντρική ομιλία στην Αθήνα

  • ΤΟ ΒΗΜΑ, Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009 [ 20:28 ]

Για κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, η οποία όχι μόνο θα είναι καθοριστική για την έξοδο της χώρας από την κρίση, αλλά θα κρίνει και την «προοπτική του 2011» μίλησε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στην κεντρική πολιτική συγκέντρωση της ΝΔ στο Πεδίον του Αρεως. Το δίλημμα -επανέλαβε- είναι: εξωπραγματικές υποσχέσεις ή ρεαλιστικό σχέδιο.

«Οι επόμενοι μήνες είναι καθοριστικοί για την εξέλιξη της Οικονομίας μας. Κρίνουν την έγκαιρη έξοδο της Χώρας από την παγκόσμια οικονομική θύελλα. Κρίνουν τη δυνατότητά μας να εξασφαλίσουμε μακροχρόνια ανάπτυξη, σε στέρεες βάσεις. Κρίνουν την προοπτική του 2011» είπε ο κ. Καραμανλής ανοίγοντας την ομιλία του.

«Η απόφαση της Κυριακής αφορά άμεσα κάθε πολίτη. Το διακύβευμα είναι ξεκάθαρο: Από τη μια, οι εξωπραγματικές υποσχέσεις, η απουσία σχεδίου, η ασάφεια των θέσεων και, τελικά, ο κίνδυνος οικονομικής περιπέτειας. Από την άλλη, ένα ρεαλιστικό σχέδιο. Υπεύθυνο. Με συγκεκριμένα, ειλικρινή και αναγκαία μέτρα. Ενα σχέδιο, που διασφαλίζει την ελπίδα, Ώστε να βγούμε πιο δυνατοί από την κρίση το 2011».

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «ανεύθυνες εκθέσεις ιδεών» και «ευχάριστα και παραπλανητικά λόγια» τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ. «Τα όσα ισχυρίζονται το ΠΑΣΟΚ και ο αρχηγός του δεν εφαρμόζονται. Εάν εφαρμόζονταν, θα είχαν δυσβάσταχτες επιπτώσεις για όλους τους πολίτες. Η Οικονομία θα οδηγείτο σε σοβαρά αδιέξοδα» είπε.

«Αυτό δεν πρέπει να συμβεί. Δεν θα το αφήσουμε να συμβεί. Πάρτε τις εξελίξεις στα χέρια σας. Πάρτε τις αποφάσεις στα χέρια σας. Την Κυριακή επιλέγετε εσείς» πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής και επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ για τις προτάσεις του, επαναλαμβάνοντας την εκτίμησή του ότι οι προτάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημαίνουν «δραματική αύξηση της φορολογίας».

Ο Κ.Καραμανλής κατηγόρησε εκ νέου τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι «κρύβεται και δεν απαντά σε τίποτα», ότι «δημιούργησε πρόβλημα με τη Ρωσία θέτοντας σε αμφισβήτηση τη συμφωνία Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη», ότι «δημιουργεί ανασφάλεια στους επενδυτές» μιλώντας για επανεξέταση συμφωνιών.

Ο πρωθυπουργός, αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά στα πεπραγμένα της κυβέρνησής του και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει εν όψει των εκλογών. «Η αποφασιστικότητά μας είναι δεδομένη. Η Ελλάδα βγαίνει μπροστά. Η Ελλάδα του 2011 είναι κοντά. Το σχέδιό μας είναι ρεαλιστικό. Γι' αυτό προσφέρει αληθινή ελπίδα» είπε και κατέληξε: «Για όλα αυτά είμαι απόλυτα αισιόδοξος. Μπορούμε να τα καταφέρουμε! Και θα τα καταφέρουμε. Μαζί, θα τα καταφέρουμε».

Νωρίτερα, σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του στην Κέρκυρα, ο κ. Καραμανλής εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η ΝΔ θα είναι ο νικητής των εκλογών της Κυριακής. «Κάνουν λάθος όσοι βιάστηκαν να προκαταλάβουν την απόφαση των Ελλήνων. Οι πολίτες είναι ώριμοι, νοιάζονται για την επόμενη μέρα, νοιάζονται για την δουλειά τους», ανέφερε.

Ο κ. Καραμανλής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα μεγάλα οδικά έργα, την Εγνατία και Ιόνια Οδό, που έχουν ιδιαίτερη σημασία και για την Κέρκυρ, αλλά και μία σειρά άλλων έργων, που έγιναν ή βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης, από τον ενεργειακό μέχτι τον τομέα του πολιτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου