Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Κύριο άρθρο "Ελευθεροτυπίας": Ασπονδοι φίλοι

ΕΠΕΙΣΑΝ οι επικοινωνιολόγοι, οι διαφημιστές και οι κομματικοί συμβουλάτορες, μεταξύ των οποίων και οι γνωστοί μεγαλόσχημοι εισηγητές της αυτοκτονίας με πρόωρες εκλογές, τον Κώστα Καραμανλή να μονοπωλήσει τον προεκλογικό αγώνα της Νέας Δημοκρατίας.

ΤΟΝ ΕΠΕΙΣΑΝ να εμφανίζεται μόνος και να κατατροπώνει τους αντιπάλους του από τις εξέδρες των ανά την Ελλάδα κομματικών συγκεντρώσεων, τις τηλεοπτικές συνεντεύξεις και τις τηλεμαχίες, προφανώς για να δείξει ότι δεν είναι κουρασμένος, αλλά μάχιμος και αποφασισμένος. Τον έπεισαν, σε όλες τις κομματικές αφίσες να εμφανίζεται μόνο μία γιγαντοφωτογραφία του με ύφος οραματιστή και με το εκπληκτικό ρητό «απόφαση ευθύνης», που μένει μετέωρο. Ποια ήταν η απόφαση και τίνος και ποια η ευθύνη; Την επομένη των εκλογών οι εισηγητές της απόφασης θα καταλογίσουν στον Κώστα Καραμανλή την ευθύνη.

ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας και την πρόκληση να αντιμετωπίσει όρθιος σε ανοιχτούς διαλόγους πολίτες που θα του θέτουν ερωτήματα. Στήθηκε από τους σκηνοθέτες της πρωτότυπης αυτής παράστασης το θεατρικό σκηνικό με τα νεοδημοκρατικά χρώματα, εκπαιδεύτηκε ο αρχηγός για να εμφανιστεί άνετος και γέμισαν όλες οι τηλεοπτικές οθόνες με τη διακαναλική μετάδοση.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ που μετείχαν στην παράσταση -άγνωστο πώς είχαν επιλεγεί- παρακολουθούσαν εκστασιασμένοι τον αρχηγό να βηματίζει πέρα-δώθε, να χειρονομεί και να απαντά στις ερωτήσεις με τις ίδιες ακριβώς λέξεις και εκφράσεις που χρησιμοποιεί από την αρχή του εκλογικού του αγώνα. Απάντηση-μονόλογος στην ερώτηση, χωρίς κανέναν διάλογο.

ΠΟΣΟ ΑΦΕΛΕΙΣ, άραγε, πρέπει να είναι οι τηλεθεατές, για να μην καταλάβουν, ότι η παράσταση όλη ήταν στημένη και μάλιστα κατά τρόπον κακόγουστο, που αφήνει έκθετο τον αρχηγό και όχι τους αφανείς σκηνοθέτες, που την έστησαν;

ΣΥΡΘΗΚΕ ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας και στον προεκλογικό του αγώνα από τους κακούς δαίμονες της παράταξής του, που του παριστάνουν τον πιστό φίλο και παίζουν τα προσωπικά τους παιχνίδια σε βάρος του ίδιου και του κόμματος.

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να αναφερθούν ονόματα. Τους δείχνουν καθαρά φιλικές προς τη Νέα Δημοκρατία εφημερίδες, που συγκρούστηκαν μαζί τους, διότι ευνόησαν συγκεκριμένα συμφέροντα και ματαίωσαν τη σύγκρουση με τους «νταβατζήδες», που είχε προαναγγείλει ο Κώστας Καραμανλής. Ο άμοιρος Λευτέρης Ζαγορίτης προτρέπει να «μαυρίσουν» όσους προκαλούν. Ο κορυφαίος, όμως, από τους κακούς δαίμονες φρόντισε να εξασφαλίσει το απυρόβλητο του μαυρίσματος, καταλαμβάνοντας θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Πληρώνει ο Κώστας Καραμανλής την καλή του πίστη προς κορυφαίους και στενούς συνεργάτες του, που είναι μειονέκτημα για αρχηγό κόμματος, ακόμη πιο σοβαρό για πρωθυπουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου