Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Δυσαρέσκεια Κουμουνδούρου για τις δηλώσεις Κύρκου

Εμφανής ήταν η δυσαρέσκεια στην Κουμουνδούρου από τη δήλωση του κ. Λ. Κύρκου, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας της Ανανεωτικής Αριστεράς με το ΠαΣοΚ. Παρ΄ όλο που η ηγεσία του ΣΥΝ, αλλά και στελέχη της πλειοψηφούσας τάσης του κόμματος, απέφυγαν να δώσουν έκταση στο θέμα, υπήρχε προβληματισμός και δυσθυμία για την παρέμβαση του ιστορικού στελέχους της Ανανεωτικής Αριστεράς, η οποία έγινε «μία ανάσα πριν από τις εκλογές της Κυριακής».

Πάντως, χθες το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Αλ. Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο, απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση, περιορίστηκε να πει ότι οι απόψεις του κ. Κύρκου είναι σεβαστές και σταθερές από χρόνια, αλλά, όπως είπε, ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ πορεύονται με βάση τις συλλογικές αποφάσεις. Πάντως, ακόμα και στελέχη του ΣΥΝ που πρόσκεινται στην Ανανεωτική Πτέρυγα αποστασιοποιήθηκαν από τη συγκεκριμένη θέση, καθώς δεν θέλουν να ρίξουν λάδι στη φωτιά στο εσωκομματικό πεδίο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Δ. Παπαδημούλης, υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Αθηνών, μιλώντας χθες στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, δήλωσε: «Αγαπώ και σέβομαι τον Λεωνίδα Κύρκο, αλλά δεν συμφωνώ. Αυτή την ώρα προέχει η ισχυροποίηση της παρουσίας του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή και στην κοινωνία» .

Σε άλλο μήκος κύματος κινήθηκε με τις δηλώσεις του ο κ. Δ. Χατζησωκράτης, υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Αθηνών, ο οποίος τόνισε ότι ο κ. Κύρκος επιδιώκει «να σπάει υπαρκτές αγκυλώσεις». Πρέπει «να αγωνιζόμαστε από σήμερα για τη διαμόρφωση προϋποθέσεων συγκλίσεων, που τώρα δεν υπάρχουν» σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου