Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Tελική μάχη για ανατροπές

ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ
 Στην Ιπποκράτους εκτιμούν ότι η ευρεία κινητοποίηση των τελευταίων ημερών και το μπαράζ εμφανίσεων του Ευ. Βενιζέλου δημιουργούν γερή βάση για αλλαγή του κλίματος
Με τον Ευ. Βενιζέλο να απευθύνει απόψε πανεθνικό κάλεσμα και τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ να ακροβολίζονται ανά την Ελλάδα, η Ιπποκράτους εκτιμά ότι θα «γυρίσει» το κλίμα μέχρι την ώρα της κάλπης
Με τον Ευ. Βενιζέλο να απευθύνει απόψε πανεθνικό κάλεσμα και τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ να ακροβολίζονται ανά την Ελλάδα, η Ιπποκράτους εκτιμά ότι θα «γυρίσει» το κλίμα μέχρι την ώρα της κάλπης
Τιτάνια μάχη για να ανατρέψει, έστω και στο... παρά πέντε, τα αρνητικά προγνωστικά δίνει το ΠΑΣΟΚ στο φινάλε της προεκλογικής περιόδου.Με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να απευθύνει σήμερα το απόγευμα από το Σύνταγμα πανεθνικό κάλεσμα και τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ να ακροβολίζονται ανά την Ελλάδα για να μιλήσουν σε κεντρικές εκδηλώσεις του κόμματος στις πρωτεύουσες των νομών, η Ιπποκράτους εκτιμά ότι θα «σπάσει» τον σκληρό πυρήνα των αναποφάσιστων και θα «γυρίσει» το κλίμα μέχρι την ώρα της κάλπης. Τα χθεσινά μηνύματα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, που έφτασαν στην Ιπποκράτους παρέπεμπαν σε αρκετά ασφαλή συμπεράσματα.
Στελέχη της, με συγκρατημένη αισιοδοξία, έλεγαν ότι το ποσοστό συσπείρωσης μπορεί να παραμένει χαμηλά, αλλά φαίνεται ότι η ευρεία κινητοποίηση των τελευταίων ημερών και το μπαράζ δημόσιων εμφανίσεων του Ευ. Βενιζέλου δημιουργεί μια «γερή βάση» για μικρές ή και μεγαλύτερες «ανατροπές».
Οι λιγότερο αισιόδοξοι συνέχιζαν πάντως να μιλούν για «πλαφόν» στις δυνάμεις του δικομματισμού, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι το ΠΑΣΟΚ διαθέτει μεγαλύτερη «δεξαμενή» από της ΝΔ για την προσέλκυση ψηφοφόρων. Να σημειωθεί βέβαια ότι το ΠΑΣΟΚ κάνει υπολογισμούς με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα του 2009, που είχε «σαρώσει» σε ψήφους διευρύνοντας -τότε- αισθητά τη δύναμή του.
Η δημοσκοπική κατάρρευση όμως στα δύο χρόνια που ακολούθησαν, «παρέδωσε» προεκλογικά στο ΠΑΣΟΚ αρκετές «γκρίζες ζώνες» και δυσεπίλυτα προβλήματα για την «επόμενη μέρα». Είναι προφανές ότι η αλλαγή ηγεσίας λειτούργησε «αναζωογονητικά» και διαμόρφωσε καλύτερες συνθήκες για τον προεκλογικό αγώνα.
Στα... λεπτά, πάντως, που απομένουν μέχρι το κλείσιμο της κάλπης, το ΠΑΣΟΚ θα επιδιώξει να αποδομήσει το «πλαίσιο» που υπόσχεται ο κ. Σαμαράς αναδεικνύοντας τις αντιφάσεις και τις αυτοαναιρέσεις της προεκλογικής συμπεριφοράς και ρητορικής της ΝΔ. Χθες, για παράδειγμα, στελέχη της Ιπποκράτους «εντόπισαν» τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ να μιλά για το ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών αν το κόμμα του δεν λάβει ισχυρή εντολή, ενώ κάποιες ώρες αργότερα ο κ. Μιχελάκης δεν απέκλειε να δοθεί ψήφος ανοχής από το ΠΑΣΟΚ την επομένη!
Σήμερα
Προσκλητήριο για τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα
Το σίγουρο είναι ότι ιδιαίτερο βάρος πλησιάζοντας στο... τέρμα του προεκλογικού αγώνα, δίνει η Ιπποκράτους στην αποψινή συγκέντρωση στην Αθήνα.
Οι πληροφορίες λένε ότι οι υποψήφιοι βουλευτές έχουν την ευθύνη να παροτρύνουν και να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση, τουλάχιστον 50 ψηφοφόρους ο καθένας - που σημαίνει ότι ο οργανωτικός τομέας του κόμματος έχει «κλειδώσει» σημαντικό ποσοστό συμμετοχής.
«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ. Το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο παραμένει ζωντανό, αλλά θα είναι και πρώτο στις εκλογές της Κυριακής, γιατί η δύναμή του είναι ο κόσμος του, είναι οι άνθρωποι που το στήριξαν εδώ και δεκαετίες. Ενας κόσμος που λοιδορήθηκε, ένας κόσμος που, σε πολλές περιπτώσεις, εκφοβίζεται από θλιβερές μειοψηφίες», επισημαίνει σε δήλωσή της η Φώφη Γεννηματά καλώντας τους πολίτες «να δώσουν δυναμικά το "παρών" την Παρασκευή το βράδυ στο Σύνταγμα και να στείλουν μήνυμα υπερηφάνειας και αποφασιστικότητας».
Την ίδια ώρα που ο Ευ. Βενιζέλος θα μιλά στην «καρδιά» της Αθήνας, κορυφαία στελέχη, βουλευτές και ευρωβουλευτές, θα συνεχίσουν στη λογική ψήφο ψήφο περιοδεύοντας σε κάθε νομό.
ΦΩΦΗ ΓΙΩΤΑΚΗ,ΕΘΝΟΣ, 4/5/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου