Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Μανώλης Γλέζος: "Όλοι μαζί να κατεβάσουμε τη σημαία της υποτέλειας"


Ξεχωριστή ήταν η στιγμή της χθεσινής συγκέντρωσης, όταν ο Μανώλης Γλέζος ανέβηκε στο βήμα και κάλεσε τον λαό "να πάρει την υπόθεση και την εξουσία στα χέρια του". Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς μίλησε για τις ιστορικές στιγμές που ζούμε και τόνισε ότι "καλούμαστε όλοι μαζί να κατεβάσουμε τη σημαία της υποτέλειας και της μειοδοσίας και να υψώσουμε τη σημαία της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας". Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα ενότητας σε όλα τα αριστερά κόμματα και οργανώσεις της χώρας.
Ο λαός να πάρει την υπόθεση και την εξουσία στα χέρια του
Με ιδιαίτερη θέρμη υποδέχθηκαν οι συγκεντρωμένοι τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, έναν άνθρωπο που με τους αγώνες και την προσφορά του σημάδεψε τη σύγχρονη Ιστορία της χώρας μας. Ο ίδιος, ανεβαίνοντας στο βήμα, δεν ξέχασε τους συντρόφους του που με τη ζωή και το αίμα τους πρόσφεραν στον τόπο, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στον Γιάννη Μπανιά που πρόσφατα πέθανε, λέγοντας ότι "δεν μπορούμε όλους αυτούς να τους ξεχάσουμε". Ο ίδιος, μιλώντας ως δημοσιογράφος όπως είπε, ανέφερε ότι "προσπαθώ να αποστασιοποιηθώ από τα γεγονότα και να τα εκτιμήσω", για να προσθέσει πως  "πρόκειται για τις πιο περίεργες εκλογές τις τελευταίες δεκαετίες". Παράλληλα, επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. για το νόθο εκλογικό σύστημα που έχουν θεσπίσει και "ληστεύουν έτσι 50 έδρες", ενώ πρόσθεσε ότι "δεν ξεκινήσαμε από το ίδιο βάθρο όλα τα κόμματα. Πού είναι λοιπόν η ισοτιμία που ευαγγελίζονται ότι την υπηρετούν;"
Μιλώντας για τη συγκέντρωση, ο Μ. Γλέζος τόνισε ότι η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει σε ανοιχτές συγκεντρώσεις είχε να κάνει με το γεγονός ότι "οι άλλοι φοβούνται και κρύβονται από τον λαό, εμείς γι' αυτό τις κάνουμε".
Ξεχωριστή ήταν η αναφορά του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς στην υπόθεση της ενότητας των ριζοσπαστικών και αριστερών δυνάμεων. Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά ότι με όλα τα κόματα και τις οργανώσεις της Αριστεράς "δεν είμαστε αντίπαλοι και ανταγωνιστές, αλλά συναγωνιστές με διαφορετική άποψη", για να συμπληρώσει πως "τούτη η ώρα, είναι η ώρα της μάχης". Ταυτόχρονα κάλεσε τους πολίτες "να ψηφίσουν Αριστερά και να βάλουν σταυρό στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί είναι ο μόνος που ζητάει συνεργασία με τις υπόλοιπες δυνάμεις της Αριστεράς".
Η ΑΥΓΗ: 04/05/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου