Κυριακή 6 Μαΐου 2012

ΠαΣοΚ: Εμπάργκο στις δηλώσεις στελεχών πριν τη δήλωση Βενιζέλου

Βαρύ κλίμα στην κλειστή εκλογική επιτροπή - κερδίζει έδαφος η Ιδέα για πρόταση κυβέρνησης
εθνικής ενότητας

[Δήμητρα Κρουστάλλη, ΤΟ ΒΗΜΑ, 6/5/2012]. Σε βαρύ κλίμα συνεδριάζουν στην Ιπποκράτους τα κορυφαία στελέχη του ΠαΣοΚ υπό την προεδρία του κ. Ευ. Βενιζέλου. Τα αποτελέσματα των exit poll έχουν παγώσει το αίμα πολλών στελεχών του κόμματος τα οποία βλέπουν ότι το εκλογικό αποτέλεσμα ενδεχομένως να απέχει πολύ από αυτό που ανέμεναν –και οι περισσότεροι δεν πετούσαν στα σύννεφα.  Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠαΣοΚ κυρία Φώφη Γεννηματά, βγήκε από τη σύσκεψη προκειμένου να κάνει μια δήλωση για να δώσει μια κατεύθυνση στα στελέχη και στη βάση του κόμματος, συνιστώντας ψυχραιμία έως ότου υπάρξουν πραγματικά αποτελέσματα. 



Επιπλέον η κλειστή εκλογική επιτροπή αποφάσισε να μην μιλήσει κανένα στέλεχος σε τηλεοπτικές εκπομπές προτού γίνει η επίσημη δήλωση από τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ. Και αυτό δεν επιθυμούν να τοποθετηθούν με βάση το αποτέλεσμα των exit poll για το οποίο οι δημοσκόποι ομολογούν ότι είναι ρευστό, όπως εξηγούσαν σε άτυπες συνομιλίες με τους δημοσιογράφους στελέχη του κόμματος. 



Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, αναπτύσσονται δύο διλήμματα μεταξύ κορυφαίων στελεχών του ΠαΣοΚ. Αφενός, αν και πώς θα συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας το ΠαΣοΚ και αφετέρου τι θα γίνει με το ίδιο το ΠαΣοΚ. 



Σε ό,τι αφορά το πρώτο ερώτημα, διατυπώθηκαν δύο απόψεις: Αν το ΠαΣοΚ μπορεί να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας στην περίπτωση που η πολιτική για τη σταθεροποίηση της οικονομίας δεν είναι πλειοψηφική στην κοινωνία ή αν πρέπει ούτως η άλλως να επιδείξει στάση ευθύνης για τη σωτηρία της χώρας. Βεβαίως πολλά θα κριθούν από το ποιο θα είναι το πρώτο κόμμα και τι πλαίσιο θα διαμορφώσει για το σχηματισμό κυβέρνησης. 



Φαίνεται πάντως ότι μεταξύ των στελεχών κερδίζει έδαφος η ιδέα για πρόταση σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας.



Σε ό,τι αφορά το εσωτερικό μέτωπο, το οποίο αυτή την ώρα είναι σε δεύτερη μοίρα πολλοί αναγνωρίζουν την ανάγκη να γίνουν ριζικές αλλαγές αλλά προς το παρόν δεν έχει διατυπωθεί κριτική για τους χειρισμούς του κ. Βενιζέλου, παρά μόνο από τον κ. Θ. Πάγκαλο, ο οποίος μιλώντας στη ΝΕΤ είπε ότι πρόκειται για ψήφο αποδοκιμασίας στο ΠαΣοΚ και ότι ο ίδιος δεν ρωτήθηκε για τίποτα το προηγούμενο διάστημα. «Προφανώς υπήρχαν άλλοι καλύτεροι», πρόσθεσε. 



Να σημειωθεί ότι η κλειστή εκλογική επιτροπή θα συνεδριάσει ξανά στις 9 μ.μ προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις της με βάση τα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών. Ωστόσο, τα περισσότερα στελέχη του κόμματος παραμένουν στην Ιπποκράτους παρακολουθώντας τη ροή των αποτελεσμάτων και επικοινωνώντας με την κομματική βάση σε όλη την Ελλάδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου