Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Στις 20:00 η ορκωμοσία του υπηρεσιακού πρωθυπουργού


«Διάβασα ότι, λόγω ονόματος, είμαι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός για να κλείσει η εποχή της Μεταπολίτευσης», είπε χαριτολογώντας ο νέος υπηρεσιακός πρωθυπουργός στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στις 20:00 η ορκωμοσία του.

Την εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Παναγιώτη Πικραμμένο, έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, για να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Ο κ. Πικραμμένος απάντησε στον κ. Παπούλια, ότι είναι σημαντικό το βάρος που αναλαμβάνει και πως ελπίζει να φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης που του δείχνει. Πρόσθεσε, ότι θα είναι αυστηρά υπηρεσιακός πρωθυπουργός, ωστόσο είπε: «Δεν μου διαφεύγει ότι η πατρίδα διέρχεται δύσκολες στιγμές. Με τη δική σας καθοδήγηση κ. Πρόεδρε, πρέπει να διαφύγουμε τους κινδύνους και να προχωρήσουμε σε ομαλή μετάβαση σε μια πολιτική κυβέρνηση». Και πρόσθεσε με χιούμορ: «Διάβασα ότι, λόγω ονόματος, είμαι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός για να κλείσει η εποχή της Μεταπολίτευσης».

«Θα σας πω και εγώ κάτι ευχάριστο. Θα δεχθώ με χαρά να μας προσφέρετε καφέ με πολλή ζάχαρη», ανταπέδωσε το χαριτολόγημα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Τη συζήτηση έκλεισε ο κ. Πικραμμένος, λέγοντας, ότι θα ήθελε μετά από εκείνον «να υπάρξει μια περίοδος αναγέννησης για την ωραία μας χώρα». Η ορκωμοσία του υπηρεσιακού πρωθυπουργού θα γίνει στις 20:00.
  • Διαφώνησαν οι πολιτικοί αρχηγοί

Σε τεταμένο κλίμα διεξήχθη, το μεσημέρι της Τρίτης, η τελευταία υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για την προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης, σύμφωνα με τα δημοσιοποιημένα πρακτικά της σύσκεψης στην οποία έλαβαν μέρος ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ο επικεφαλής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Πάνος Καμένος και ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ., Φώτης Κουβέλης.
Οι αρχηγοί των κομμάτων, επανέλαβαν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, τις βασικές τους θέσεις, με τον κ. Σαμαρά να δηλώνει ότι «η ΝΔ έχει αποδεχθεί κάθε εκδοχή για μια κυβέρνηση βιώσιμη, με διάρκεια και πολιτική και κοινωνική νομιμοποίηση.»
Από τη μεριά του ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι τηρώντας τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α δεν πρόκειται να λάβει μέρος σε κυβέρνηση μαζί με το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ.
Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί και σε περίπτωση που συμφωνήσουν με τον κ. Κουβέλη θα διαθέτουν 168 βουλευτές, άρα και την δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης την οποία ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α θα «κρίνει και θα ελέγχει».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, διέβλεψε, σχεδόν ευθύς ως έλαβε τον λόγο, ότι η συνάντηση θα κατέληγε σε αδιέξοδο, ενώ επέκρινε τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α για αντιφατικό πολιτικό λόγο, προσθέτοντας ωστόσο, ότι με βάση την επιστολή που απέστειλε ο κ. Τσίπρας στους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμών, διαπιστώθηκε ύπαρξη πεδίου σύγκλισης απόψεων.
Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ θα στήριζε κυβέρνηση με κοινοβουλευτική αλλά και πολιτική, κοινωνική και εθνική νομιμοποίηση και η οποία θα έχει στοιχειώδη χρόνο μπροστά της.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι αν ο κ. Τσίπρας και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί είναι αποφασισμένοι να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές πρέπει να πάρουν την ευθύνη γι’ αυτό, μαζί με την ευθύνη για την διαμόρφωση του μετεκλογικού πολιτικού σκηνικού, ενώ πρέπει να αναληφθεί η ευθύνη ομολογίας στον ελληνικό λαό της προσδοκίας δημιουργίας αυτοδύναμης κυβέρνησης από όποιον πολιτικό αρχηγό έχει τέτοιο στόχο.
Από τη μεριά του, ο κ. Καμένος με πολιτικό πλαίσιο τις επτά προτάσεις που έχει καταθέσει, είπε ότι αυτές οδηγούν στην δυνατότητα ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας «ακόμα και από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τα υπόλοιπα κόμματα.
Νωρίτερα είχε δημιουργηθεί ένταση μεταξύ των κκ Καμένου και Βενιζέλου σχετικά με το ύψος του χρέους της χώρας.
Ο κ. Κουβέλης επανέφερε στη συζήτηση τις δύο προτάσεις που είχε καταθέσει στο προηγούμενο διάστημα είτε για στήριξη κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α, είτε για συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης με βασικούς άξονες την αποδέσμευση από το Μνημόνιο και την παραμονή της χώρας στην ΕΕ κα στο ευρώ.
Ο κ. Τσίπρας στη συνέχεια είπε ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α δεν μπορεί να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση η οποία δεν θα «παγώσει» την εφαρμογή του Μνημονίου, αλλά θα έχει ως προγραμματικό πλαίσιο την εφαρμογή του με προοπτική επανεξέτασης.
Στη συνέχεια της συζήτησης, ο κ. Βενιζέλος διαπίστωσε επαναφορά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στο «σενάριο της καταγγελίας της δανειακής σύμβασης», ενώ πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να στηρίξει κυβέρνηση των «Ανεξάρτητων Ελλήνων».
Οι τόνοι ανέβηκαν εκ νέου μεταξύ των κκ Σαμαρά και Καμμένου σε σχέση με το λεγόμενο «Σενάριο Β» του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, με τον κ. Καμμένο να αναφέρει ότι «δεν υπάρχει καμία επιστολή δική του», ενώ αργότερα ανέφερε ότι «φοβούμαι πολύ ότι μπήκε ένα κείμενο με τρίτο χέρι μέσα στην Προεδρία της Δημοκρατίας που εγώ δεν κατέθεσα».
Επίσης εν μέσω διαξιφισμών με τον πρόεδρο της ΝΔ, ο κ. Καμμένος απευθυνόμενος στον κ. Σαμαρά είπε ότι το εν λόγω κείμενο «το διαβάζετε σε συγκεκριμένα site, τα οποία είναι φίλοι σας» και ζήτησε από τον πρόεδρο της ΝΔ να μην στηρίζει μια προεκλογική εκστρατεία σε ένα κείμενο «το οποίο αρνηθήκαμε δημοσίως και δεν υπάρχει και πουθενά».
Από τη μεριά του ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέστειλε την επιστολή αυτή «σε όλους μας».
Ο κ. Καμμένος επέκρινε τον κ. Σαμαρά ότι «επιθυμεί την καρέκλα του πρωθυπουργού», ενώ αργότερα πρόσθεσε ότι «ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει χωρίς εκβιασμούς, πλαστογραφίες και λογικές του χθες».
Αντιδρώντας ο κ. Σαμαράς είπε ότι με την λέξη «πλαστογραφία», ο κ. Καμμένος αφήνει υπονοούμενα και επικαλέστηκε τον κ. Παπούλια για την εν λόγω επιστολή.
Στη συνέχεια της συζήτησης ο κ. Βενιζέλος διαφώνησε με τον κ. Τσίπρα για την πληρωμή του ομολόγου που έληξε, με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζει ότι η μη πληρωμή του συνιστά μονομερή ενέργεια και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να υποστηρίζει ότι η μη πληρωμή συνιστά «default» του συγκεκριμένου ομολόγου και δεν προκαλεί διασταυρωμένο «default» που θέτει σε κατάσταση «default» την χώρα.
Η τελευταία αυτή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών έληξε με την διαπίστωση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι «είναι μέγα δυστύχημα ότι δεν μπορέσαμε να πετύχουμε κάτι, η ευθύνη όλων μας είναι πάρα πολύ σημαντική και θα έλεγα ότι είναι ιστορική ευθύνη, εύχομαι να βγει το καλύτερο για τη χώρα».
  • Σαμαράς: Ο ελληνικός λαός έχει τώρα μπροστά του δύο δρόμους

Το δίλημμα των εκλογών, από την πλευρά του κόμματός του, έθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σε δήλωσή του με την οποία χαρακτήρισε «άριστη» την επιλογή του νέου υπηρεσιακού πρωθυπουργού Π. Πικραμμένου.
«Ο ελληνικός λαός έχει τώρα μπροστά του δύο δρόμους: Από τη μία, να αλλάξουμε τα πάντα στην Ελλάδα, με αλλαγές που να γίνονται, σε μια Ευρώπη που και αυτή αλλάζει. Και από την άλλη, να ζήσουμε τον τρόμο της εξόδου από το ευρώ, τον τρόμο της απομόνωσης, εκτός Ευρώπης, και της κατάρρευσης όσων είχαμε φτιάξει μέχρι σήμερα…», ανέφερε ο κ. Σαμαράς.
  • Τσίπρας: Τον λόγο θα τον έχει ξανά ο λαός

Τη θέση που παρουσίασε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν πρέπει να υλοποιήσει μέτρα που αφορούν σε περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και το πάγωμα των ιδιωτικοποιήσεων, υπογράμμισε στη δήλωσή του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ζήτησε να μην προχωρήσει η έκδοση σχετικών υπουργικών αποφάσεων για την υλοποίηση των παραπάνω μέτρων μέχρι να σχηματιστεί κυβέρνηση που θα έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής. Επίσης, ζήτησε να παγώσει κάθε διαδικασία για την πώληση δημόσιας περιουσίας.
Αναφερόμενος στην πρότασή του για τοποθέτηση του Γεράσιμου Αρσένη ως υπηρεσιακού πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας είπε ότι σεβόμενος το σκεπτικό του Προέδρου της Δημοκρατίας για ένα πρόσωπο με εμπειρία, που θα μπορεί να διαχειριστεί τις συζητήσεις στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στις 23 Μαΐου, και της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στις 20-21 Μαΐου, εισηγήθηκε τον κ. Αρσένη που πληροί αυτές τις προϋποθέσεις. Επίσης προσέθεσε, ότι στο πρόσωπο του πρωθυπουργού θα έπρεπε να αντανακλώνται και οι νέοι πολιτικοί συσχετισμοί.
Είναι εντυπωσιακό, είπε ο κ. Τσίπρας, ότι οι δυνάμεις που μέχρι χθες ήθελαν οικουμενική κυβέρνηση έκαναν ακόμη και πικρόχολα σχόλια- και ο καθένας μπορεί πλέον να βγάλει τα συμπεράσματά του. Άλλωστε, σημείωσε, η υποκρισία αυτές τις ημέρες περισσεύει.
Ο λαός, κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Τσίπρας, θα έχει και πάλι τον λόγο, για να ολοκληρώσει το σημαντικό βήμα που έγινε στις 6 Μαΐου- για να ακυρώσει το Μνημόνιο της χρεοκοπίας, για να οδηγηθεί η χώρα με ασφάλεια στην έξοδο από την κρίση.
  • Βενιζέλος: Ας σταθμίσουν οι Έλληνες πολίτες

Μέρες ευθύνης και εθνικού στοχασμού είναι οι επόμενες, μέχρι τις εκλογές, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Η πατρίδα, πρόσθεσε, πρέπει να μείνει όρθια και η κατάσταση για τους Έλληνες δεν πρέπει να επιδεινωθεί, αναγνωρίζοντας ότι τα πράγματα είναι δύσκολα.
Εξηγώντας τα περί εθνικού στοχασμού, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις έχουν στενέψει τα περιθώρια του λαϊκισμού, της δημαγωγίας, και των ανεύθυνων και ανέξοδων υποσχέσεων.
Δεν μπορούν, πρόσθεσε, να επαναληφθούν τώρα, όσα έγιναν και ειπώθηκαν στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο, ενώ κάλεσε τους ψηφοφόρους να σταθμίσουν τα πράγματα όπως έχουν διαμορφωθεί.
Ο κ. Βενιζέλος αναγνώρισε και πάλι τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ, αλλά πρόσθεσε ότι τώρα αυτό που έχει σημασία είναι το μέλλον της χώρας.
Σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, ο κ. Βενιζέλος, απαντώντας στην πρόταση του κ. Τσίπρα για τον Γεράσιμο Αρσένη, την χαρακτήρισε «φθηνή πρόταση κομματικής συναλλαγής», η οποία, όπως πρόσθεσε, αποτελεί και μια «κολοσσιαία αντίφαση».
Εξηγώντας ότι δεν είναι δυνατόν ο κ. Τσίπρας να μη δέχεται οικουμενική πολιτική κυβέρνηση και τώρα να προτείνει πολιτικό πρόσωπο για μια καθαρά υπηρεσιακή κυβέρνηση.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι όλοι οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση και κανένα στέλεχος του Κινήματος δεν θα μετέχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα, το οποίο δεν θα αποτελείται από περισσότερους από 15-17 υπουργούς.
  • Kαμμένος: Χρειάζεται εθνική θέση στο ζήτημα της ΠΓΔΜ

Τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτη Πικραμμένο -ο οποίος και τελικά επελέγη- πρότεινε για υπηρεσιακό πρωθυπουργό ο Πάνος Καμμένος. Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων διαφώνησε κατηγορηματικά με την πρόταση για την παραμονή του Λουκά Παπαδήμου, τον οποίο, όπως είπε, πρότεινε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και συμφώνησαν οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος.
Όπως είπε σε δήλωσή του, μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ο κ. Καμμένος πρότεινε επίσης την τοποθέτηση του καθηγητή Π. Ήφαιστου στη θέση του υπουργού Εξωτερικών και του πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ Δ. Γράψα στη θέση του υπουργού Άμυνας. Επίσης είπε ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις πώλησης δημόσιας περιουσίας ή να υπογράφει διατάγματα.
Παράλληλα ο κ. Καμμένος τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει μια ενιαία εθνική θέση για το θέμα της πιθανής συζήτησης ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ στις 21 Μαΐου και ζήτησε η ελληνική πλευρά να ασκήσει βέτο, ακολουθώντας τη γραμμή του Κ. Καραμανλή στο Βουκουρέστι.
Τέλος ο κ. Καμμένος ζήτησε να γίνει ο προεκλογικός αγώνας σε κλίμα ομαλότητας και τόνισε ότι δεν πρέπει να πληγεί ο τουρισμός.
  • Kουβέλης: Ζήτησε ενίσχυση της ΔΗΜΑΡ

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα πρέπει να είναι αμιγώς υπηρεσιακή, να εξασφαλίζει την πολιτική ουδετερότητα και υπό το πρίσμα αυτό, είναι προφανές ότι δεν θα πρέπει να προβεί στην έκδοση κανονιστικών πράξεων και διαταγμάτων, τα οποία αφορούν σε πολιτικές πράξεις ουσίας, που έχουν σχέση με πάρα πολλά ζητήματα, με ζητήματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν από μία κυβέρνηση, η οποία θα προέλθει από τις προσεχείς εκλογές, δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, αναφερόμενος στη συζήτηση στο προεδρικό μέγαρο για τον σχηματισμό της υπηρσιακής κυβέρνησης.
Ο κ. Κουβέλης ζήτησε, στο πλαίσιο αυτό, να εφαρμοστεί το άρθρο 37 του Συντάγματος, προκειμένου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να επιλέξει έναν εκ των τριών δικαστικών λειτουργών, των τριών αντιστοίχων ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας, του Συμβουλίου Επικρατείας, του Αρείου Πάγου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Υπηρετώντας ακριβώς την πολιτική ουδετερότητα, που πρέπει να έχει αυτή η υπηρεσιακή κυβέρνηση, είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, δεν έκανα καμία πρόταση αναφορικά με ονόματα υπουργών. Το μόνο που ζήτησα και συμφώνησα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πρόσθεσε, είναι ότι το υπουργικό σχήμα θα πρέπει να είναι το κατά δυνατόν μικρότερο, δηλαδή ένας υπουργός για κάθε υπουργείο και σε κάθε περίπτωση, αν χρειαστεί σε κάποιο υπουργείο, υφυπουργός και το επιβάλουν οι ανάγκες να υπάρξει και τέτοιος.
Ως προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού ο κ. Κουβέλης είπε ότι υποστήριξε και την άποψη, η οποία έγινε και αποδεκτή, ότι δεν πρέπει να υπάρχει στη θέση του πρωθυπουργού πρόσωπο που θα προσδιορίζεται με πολιτικά χαρακτηριστικά, πολύ δε περισσότερο με κομματικά χαρακτηριστικά.
Ενόψει των νέων εκλογών ο κ. Κουβέλης ζήτησε από τον ελληνικό λαό να πολλαπλασιάσει τη δύναμη που έδωσε στη ΔΗΜΑΡ, γιατί, όπως είπε, έχουμε αποδείξει ότι αυτή τη δύναμη που μας έδωσε ο ελληνικός λαός, την κάναμε δύναμη συνέπειας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας και της κοινωνίας.
  • Παπαρήγα: Δεν έλειψε το πολιτικό παιχνίδι

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν πρέπει να προχωρήσει σε καμία ενέργεια, ούτε στο πλαίσιο της ΕΕ ούτε στο ΝΑΤΟ,που να δεσμεύει τον λαό, γιατί εμάς μας ενδιαφέρει να μην υπάρχει δέσμευση εναντίον του λαού, δήλωσε η γγ της ΚΕ του Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο προεδρικό μέγαρο και πρόσθεσε ότι αν υπάρξει ένα έκτακτο γεγονός, κάτι απρόσμενο, εν πάση περιπτώσει, με τη διαδικασία της επικοινωνίας με τα κόμματα και με ευθύνη του Προέδρου της Δημοκρατίας μπορεί να αντιμετωπιστεί.
Η κ. Παπαρήγα ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ δεν έκανε καμία πρόταση για την υπηρεσιακή κυβέρνηση. Δεν είναι ότι δεν είχαμε προτάσεις, είπε, αλλά «θεωρώ πως όταν γίνονται προτάσεις που υπηρετούν πολιτικούς, εκλογικούς σκοπούς, τότε και αν είχαμε πρόταση θα την παίρναμε πίσω. Σκεφτείτε να κάναμε τώρα μια πρόταση ως ΚΚΕ και να προτείνουμε έναν άνθρωπο -και θα ζητούσαμε να συμφωνήσουν και οι άλλοι- που θα πήγαινε στα σώματα και υποτίθεται ότι θα αποφάσιζε για λογαριασμό όλων και θα προσέγγιζε τη δική μας άποψη. Από τη στιγμή που τη δική μας άποψη δεν μπορεί να την προσεγγίσει ένας που είναι και της αρεσκείας όλων, δεν προτείνουμε. Θεωρούμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει την ευθύνη για τη σύνθεση της κυβέρνησης».
Η γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε ότι το πολιτικό εκλογικό παιχνίδι δεν έλειψε και για το σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης και το θεωρώ απαράδεκτο για τον εξής λόγο: Προτείνουνε για να υπηρετήσουν στενούς εκλογικούς σκοπούς. Εμείς, όταν η πρότασή μας δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα, με την έννοια του συσχετισμού δυνάμεων από τα πάνω, δεν προτείνουμε και δεν ρίχνουμε γέφυρες σε πρόσωπα μπροστά στις εκλογές.
Σε ερώτηση αν αυτό ισχύει και για το πρόσωπο του πρωθυπουργού, η κ. Παπαρήγα απάντησε: «Σαφώς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου