Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Προεδρική νίκη του νίκη του Φρανσουά Ολάντ με 53% «δίνει» η βελγική Le Soir

Υποστηρικτές του Φρανσουά Ολάντ έξω από το αρχηγείο του κόμματος   (Φωτογραφία:  Reuters )


Τους τίτλους τέλους της προεδρίας του Νικολά Σαρκοζί δείχνουν exit poll που δημοσιοποιήθηκαν στο Βέλγιο πριν κλείσουν οι κάλπες στο σύνολο της γαλλικής επικράτειας, στις 21:00 (ώρα Ελλάδος). Ο Σοσιαλιστής Φρανσουά Ολάντ συγκεντρώνει ποσοστό από 52,5% έως 53%, και εφόσον οι μετρήσεις επιβεβαιωθούν σπάει 17 χρόνια κυριαρχίας της δεξιάς στην προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας. 

Στο 71,6% η προσέλευση των Γάλλων ψηφοφόρων στις κάλπες στις 18:00 (ώρα Ελλάδος). 

Η βελγική εφημερίδα Le Soir μεταδίδει στην ηλεκτρονική της έκδοση πως τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν νίκη του Φρανσουά Ολάντ με ποσοστό 53% έναντι 47% του Νικολά Σαρκοζί. Η εφημερίδα επικαλείται καλή πληροφορημένη πηγή προσκείμενη στο κόμμα των Γάλλων Σοσιαλιστών.


Δημοσκοπήσεις των ινστιτούτων Harris Interactive και Sofres δίνουν αμφότερες στον Ολάντ ποσοστό 53% έναντι 47% του Σαρκοζί, και δημοσκόπηση του ινστιτούτου Opinion Way δίνει στον Σοσιαλιστή υποψήφιο 52,5% και στον απερχόμενο πρόεδρο της Γαλλίας 47,5%.

13 φωτογραφίες
Ο Ολάντ προηγείται εξάλλου στις γαλλικές υπερπόντιες κτήσεις, μετέδωσε το βελγικό κανάλι RTBF, επικαλούμενο μερικά αποτελέσματα, καθώς συνεχίζεται η ψηφοφορία για το δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.

Σύμφωνα με το RTBF, βάσει των μερικών αυτών αποτελεσμάτων, ο Ολάντ συγκεντρώνει ποσοστό 65% στο σύμπλεγμα των νησιών Σεν Πιέρ ε Μικελόν, στο βόρειο Ατλαντικό, 68,5% στη Μαρτινίκα, 72% στη Γουαδελούπη, 62% στη Γαλλική Γουιάνα και 51,5% στο Σεν Μαρτέν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου