Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Εκλογές στις 17 Ιουνίου με πρωθυπουργό τον πρόεδρο του ΣτΕ Π.Πικραμμένο


Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτης Πικραμμένος θα είναι ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός μέχρι τις 17 Ιουνίου, οπότε θα γίνουν οι νέες εκλογές, όπως αποφασίστηκε στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβη ο Π.Πικραμμένος για να λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.




Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρότεινε την παράταση της θητείας του Λουκά Παπαδήμου. Μαζί του συμφώνησαν τόσο ο κ. Σαμαράς όσο και ο κ. Βενιζέλος.

Ωστόσο, υπήρξε διαφωνία από τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να προτείνει για τη θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού τον Γεράσιμο Αρσένη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αντέδρασε στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον για «κομματική συναλλαγή» και απευθυνόμενος στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε, σύμφωνα με πληροφορίες: «τρεις μέρες προσπαθούμε να καταλήξουμε σε πολιτικό πρόσωπο και τώρα προτείνεις τον Αρσένη».

Αποχωρώντας από το Προεδρικό Μέγαρο η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα είπε ότι η κυβέρνηση είναι «αυστηρά υπηρεσιακή», ενώ τόνισε ότι «το πολιτικό παιχνίδι δεν έλειψε ούτε από τον ορισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης».

Το ΚΚΕ δεν ρίχνει γέφυρες σε πρόσωπα, συμπλήρωσε.

Τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την υπηρεσιακή κυβέρνηση θα τα αποφασίσει ο ίδιος ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, στην κυβέρνηση θα μετέχουν ως υπουργός Αμυνας ο Φρ. Φράγκος, Οικονομικών ο Τ. Γιαννίτσης, Εξωτερικών ο Ι. Ζέπος, Προστασίας του Πολίτη ο Λ. Οικονόμου, Εργασίας ο Ανδρ. Ρουπακιώτης και Δικαιοσύνης ο Χρ. Γεραρής, ενώ θα αξιοποιηθεί και ο Γ. Σαββαΐδης.

Ο κ. Πικραμμένος θα ορκιστεί το πρωί της Πέμπτης πριν από την ορκωμοσία της νέας βραχύβιας Βουλής. Οι βουλευτές θα ορκιστούν, στη συνέχεια, ενώπιον του υπηρεσιακού πρωθυπουργού στις 11 πμ.



Διαβάστε επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου