Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Φλωρίδης: Ο Παπανδρέου διέσωσε το Μάιο του 2010 τον Σαμαρά και τη Ν.Δ. με την επιλογή του

  • «Το ΠΑΣΟΚ προτείνει εθνική συγκυβέρνηση και εθνική διαπραγματευτική ομάδα»
Φλωρίδης: Ο Παπανδρέου διέσωσε το Μάιο του 2010 τον Σαμαρά και τη Ν.Δ. με την επιλογή του



 
Την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Φλωρίδης μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου, Άρη Ραβανό και Αργύρη Παπαστάθη για τον Γ. Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.
  • Συνέντευξη Γ. Φλωρίδη
  • Για τον Γ. Παπανδρέου
«Ο κ. Παπανδρέου, με ένα ιστορικό και πολιτικό σφάλμα που έκανε το Μάιο του 2010, διέσωσε τον κ. Σαμαρά και τη Ν.Δ. Εννοώ ότι εκείνη την ημέρα στη Βουλή παίχθηκε το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, στην πραγματικότητα. Επέτρεψε στον κ. Σαμαρά να κρυφτεί πίσω από την απόφαση του κ. Παπανδρέου να αναλάβει αυτός και το ΠΑΣΟΚ μόνοι τους την ευθύνη για τη διάσωση της χώρας, απέναντι σε μια παράταξη που είχε ευθύνη για τη χρεοκοπία της χώρας. Αφού λοιπόν διέσωσε τον κ. Σαμαρά, δεν ήταν σε θέση να προχωρήσει τις μεγάλες αλλαγές και έρχεται τώρα και έκανε ένα κόμμα που κανείς δεν κατάλαβε γιατί, για να πει ότι είναι κατά της δεξιάς. Ε, δεν γίνονται αυτά!»

  • Για το Ποτάμι
«Το ΠΑΣΟΚ, συμμετέχοντας σε όλες αυτές τις κυβερνήσεις, έδειξε ότι έχει αντίληψη τι σημαίνει να υπηρετείς σοβαρά και με συνέπεια τη χώρα. Από την άλλη πλευρά, τι είναι το Ποτάμι; Είναι ένας προσωρινός συνεταιρισμός πολιτικά ετερόκλητων προσώπων, οι οποίοι έχουν άγνωστη πολιτική κατεύθυνση. Συνωστίζονται εκεί για εκλογικούς λόγους. Είναι νεοφιλελεύθεροι του ΔΝΤ, της Δράσης, του παλιού μητσοτακισμού, και αριστεριστές παλαιάς κοπής. Το ερώτημα είναι εάν μπορεί να αποτελέσει παράγοντα σταθεροποίησης ένα κόμμα, στο οποίο, μετά τις εκλογές, θα εκδηλωθούν στο εσωτερικό του αυτές οι διαφωνίες.»
  • Για τη στάση του ΠΑΣΟΚ
«Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία πρεμούρα να κυβερνήσει ή να συγκυβερνήσει. Λέει ότι σε ένα πλαίσιο που διασφαλίζει την ευρωπαίκή προοπτική της χώρας, τη σταθερότητα στο εσωτερικό, τις μεγάλες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα για να αλλάξουμε εμείς και να γίνουμε αξιόπιστοι συνομιλητές και κυρίως σε ένα πλαίσιο που διασφαλίζει την ομαλή έξοδο στη μεταμνημονιακή εποχή, σαφώς είναι μέσα. Αλλά σ’ αυτό το πλαίσιο. Γι’ αυτό προτείνει τη λύση της εθνικής κυβέρνησης και κυρίως της εθνικής διαπραγματευτικής ομάδας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου